NEVŞEHİR FİB HABER- ÖZEL- 6 bin 223 aday adayının başvurduğu AK Parti’de mülakatlar dün başladı.Peki AK Parti Genel Merkezde AK Parti Aday Adaylarına Mülakatta Neler Soruluyor ? 


 6 bin 223 aday adayının başvurduğu AK Parti’de mülakatlar dün başladı. Randevu verilen birçok aday adayı parti genel merkezine gelerek, 12 alt komisyonda kendilerine sorulan soruları teker teker cevaplıyor.

Komisyonlar aday adaylarına özgeçmişlerinin yanı sıra,
“AK Parti’yi neden seçtiniz?”,
“Seçim bölgenizle ilgili ne gibi projeleriniz var?”,
“Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?”,
“AK Parti için ne yapabilirsiniz?”,
“Siz milletvekili listesine giremezseniz, kim aday olsun?” gibi sorular yöneltiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, mülakatlarda esas olarak adayı tanımaya çalıştıklarını kaydetti.

Atalay, “Geçen hafta sonu teşkilatlarımızın görüşünü aldık. Temayül yoklaması yaptık. Aday adayları ile ilgili o seçim çevresinde nasıl düşünülüyor onu biliyoruz. Daha fazla tanıma yapacağız. Adı mülakat ama daha yakın bir görüşme diye niteleyebilirsiniz” dedi.

Süleyman Soylu'un Başkanlık edeceği mülakat komisyonunda, Tokat Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Zeyid Aslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Kararaslan ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yer alacak.

Nevşehir ile birlikte Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’in ortak listede yer aldığı mülakatları yapacak komisyon AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başkanlığında oluştu.


AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayları Alfabetik sıralamaya göre alınacak. İki etap halinde sabah saat 10.00'da ve saat 13.30'da mülakata girecek.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında komisyonlar 6-15 Mart arasında çalışma yapacak. Partinin üst komisyonu ise 23 Mart – 6 Nisan tarihleri arasında listelere son şeklini verecek.

AK Parti Genel Merkezinde aday adaylarının geçireceği 3 aşamalı süreç şöyle:

1- MÜLAKAT
Aday adaylarının mülakatı aşamasında parti teşkilatı içerisinde yapılan temayül yoklaması ile belirlenen adaylar mülakat aşamasına geçmiş olacaklar. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili aday adayları ile bire bir görüşmeler yapacak.

2- ARA KOMİSYON
Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları da yapılacak.

3- ÜST KURUL
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenmiş olacak.


Yayıncı FİB Haber