AK Parti Avanos İlçe Başkanlığı tarafından 24 mahalle ve köy için kurulan sandık da beldelerimiz mahallinde kurulan  sandıklarda delege seçimi yapıyor.  Delege seçimlerinde AK Parti Avanos  İlçe Başkanı Serkan FERALAN ‘ın delege listesi, tek liste halinde sandıklarda yer aldı.24 mahalle ve köy için kurulan sandıklarda AK Partililer, sandık başına giderek yeni delegeleri belirliyor.

 

Avanos seçimlerini takip etmek üzere  gelen AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali TANRIVER ve Teşkilat Başkanı Serhat SONUGELEN, delege seçimleri nedeniyle Avanos da  bulunduğunu belirterek, “Bugün Nevşehir  merkez ve ilçelerinde delege seçimleri yapılıyor. Partimizin bütün kapıları vatandaşımıza açık. Aday olmak isteyen herkes gelip aday olabilir. Partimize üye kaydını yaptırabilir. Ülkemizi idare edecek insanların yani AK Parti’nin her kadrosunda görev alabilmek için yeni bir heyecanla yeni bir ekiple yolumuza durmadan devam ediyoruz. Siyasetin bir tek anlamı var. O da hizmet etmektir

 

Türkiye’de bu ayın sonuna kadar yapılması planlanan delege seçimlerinin Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.AK Parti Nevşehir  İl Başkanı Av. Mehmet Ali TANRIVER ise, 5. Olağan Genel Kongre hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Tüm köylerimizde, mahallelerimizde ve ilçelerimizde kurulan sandıklarda delege seçimleri yapılıyor. AK Parti’ye delege olacak. Avanos ilçemizde de 400 tane delegemiz, kongrede oy kullanacak. Partimiz içerisinde demokrasi, en altlardan başlayarak en üste kadar uygulamaya çalışıyoruz. İnşallah seçimlerimiz vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olur” dedi.

24 mahalle  ve köy için kurulan sandıklarda Avanos İlçe Başkanlığının delege seçimlerini yaptıklarını açıklayan AK Parti Avanos İlçe Başkanı Serkan FERALAN, ;“Delege seçimlerine tek liste yer alıyoruz. Ben ve Belediye Başkanlarımız  tabi delegedir. 400 tane delege, bu seçimde seçilecek. Bütün üyelerimizi delege seçimleri konusunda bilgilendirdik. Üyelerimiz, bugün gelip demokratik hakkını kullanabiliyorlar” diye konuştu.
Öte yandan delege seçimlerinin ardından 1 Kasım ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. Daha sonra AK Parti, 22 Kasım 2014 ile 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da il kongresini gerçekleştirecektir dedi.