Avanos ilçesi 5. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile başladı.Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Avanos İlçe 5. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Serkan Feralan, güven tazeledi..

Avanos İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresine, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer,AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar,AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün,AK Parti bir dönem önceki Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre öncesi bir konuşma yapan, AK Parti Avanos ilçe Başkanı Serkan Feralan, Avanos’a hizmet etmek anlamında delegelerden destek istediğini ifade ederek, "Daha önceden olduğu gibi, bundan sonradan da sizinle birlikte çalışmak, siz değerli halkımıza ve partimize daha iyi hizmet edebilmek için sizlerden bir dönem daha icazet istiyoruz. Görevde bulunduğumuz süre zarfında yaptığımız hizmetler ortadadır. Sizin özverili çalışmalarınız sayesinde yerel yönetimi almış olduk. Çözüm süreci ile birlikte ülkemizde barış ve huzur ortamı canlandı.

 Avanos halkımıza verdiği hizmetlerden dolayı kendisini yürekten kutluyoruz. Yapılan her başarılı hizmetlerde Nevşehir il başkanımızın ve milletvekillerimizin desteklerini her zaman yanımızda görüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Divan Başkanlığını AK Parti Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin yaptığı Avanos ilçe kongresinin tek liste halinde yapılan seçimlerinde mevcut Başkan Serkan Feralan, güven tazeleyerek yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.


İlçe Başkanı Serkan Feralan İlçe kongresinin hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver ise, AK Parti olarak hiç bir ayrım gözetmeksizin tüm Nevşehir geneliyle birlikte bütün ilçlerimiz beldelerimiz ve köylerimize Ak Parti hükümetleri döneminde gereken yatırımların yapıldığını ifade etti. Tanrıver, tüm teşkilatların yoğun bir gayret sarf ederek çalışmalarını yürüttüklerini ve 2015 genel seçimlerine var güçleriyle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider ise konuşmasında şunları ifade etti. “2001 yılında başlayan yolculuğumuz devam ediyor. Ak Partinin yaptığı hizmetleri 12 yıl boyunca gördük. Bu zaman zarfında iktidarımızın yaptıkları hizmetler takdire şayandır. Yeni Türkiye yolculuğumuz bundan sonra da destansı hizmetlere dönüşecektir.”
Bu duygularla bugüne kadar teşkilatımızda görev yapan tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, yeni yönetime seçilecek arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Konmgrede Konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Murat Göktürk ise;AK Parti’nin 13 yıl önce kurulurken Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu hatırlamak bile istemediklerini, dünyada kriz yokken ülkenin krizlerden krizlere sürüklendiğini, bırakın yatırım yapmayı, işçisine, memuruna ve emeklisine maaş dahi ödeyemeyen bir iktidarın olduğunu, İMF kapılarında el pençe divan duran koalisyon hükümetinin ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini söyledi. Türkiye’nin adalet ve kalkınma ihtiyacından doğan AK Parti’nin 13 yıldan buyana yapılan tüm seçimlerde birinci parti olduğunu ve birliğin adresi haline geldiğini belirten Milletvekili Göktürk, “AK Parti milletimizin büyük medeniyet tasavvurundan, aklından, kalbinden, vicdanından doğmuştur.” Dedi. Birlik ve beraberlik konusuna da değinen Milletvekili Göktürk, partimizin Kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan ın ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu nun liderliğinde Türkiyemiz emin adımlarla 2023 Hedeflerine doğru ilerliyor.Bizde Yeni Türkiye yolunda Yeni Nevşehir idealleri ve bu hedeflerde yerimizi almak için yoğun gayret gösteriyoruz.Bu bağlamada dün bugün ve yarın partimiz ülkemiz ve illetimiz adına fedekarhane çalışmalalrından dolyaı emeği geçen herkese tüm teşkilatımıza teşekkür ediyor Avanos ilçe Başkanımız Sayın Serkan Feralan ı da kutluyor çalışmalalrında kolaylıkalr diliyorum dedi.