NEVŞEHİR(MHA) 2002 Yılından bu yana Ülkemizde önemli birçok işe imza atan ve Nevşehir’in tarihinde ilk kez üst üste Tulum çıkaran AK Parti’de 2015 seçimlerinin hedefi yeniden bu başarıyı tekrarlamak olacak.

2002, 2007 ve 2011 Yıllarında yapılan genel seçimlerde üst üste üç Milletvekilini de Türkiye Büyük Millet Meclisine AK Partiden gönderme başarısını gösteren Parti’de bu yeni dönemde bir Milletvekilinin bayan olabilmesi ihtimali üzerinde duranların başında Nevşehir’in en aktif STK temsilcilerinden Makbule Atlı geliyor.

Son yıllarda gerek milletvekilliği aday adaylığı ile gerekse son yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adaylığı ile gündeme gelen Makbule Atlı AK Partinin Yeni Türkiye Parolasıyla milletvekilliği aday listelerinde bayanlara daha fazla öncelik verebileceğinin düşüncesiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sosyal Paylaşım sitelerinde birkaç ay öncesinden aday adaylığını duyuran, sosyal paylaşım sitelerinde bu niyetle hazırlanmış tanıtım filmini de yayınlatan Makbule Atlı’nın hesabı tutar mı, AK Parti üç dönemdir erkek adaylara öncelik verdiği aday listelerine bir ilk olarak girmeyi başarır mı bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Bu arada hemen söyleyelim AK Partinin 30’u aşması beklenen aday adayı listesinde 2-3 bayan ismin daha olması muhtemel görünüyor.