Ak Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Muhammed Feyzi Aygün yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimlerinde partimizden il ilçe ve belde belediye başkanlıklarına aday adaylığı başvuruları pazartesi gününden itibaren başlayacaktır. Belediye başkan aday adaylığı süreci için takvim 5 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve 12 Kasım 2018 tarihinde sona erecektir. Başvurular il belediye başkanlığı için genel merkeze ya da genel merkeze iletilmek üzere il başkanlığımıza bizzat yapılacaktır. İlçe ve belde belediye başkanlıkları için il başkanlığına veya il başkanlığına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına yapılacaktır.


Aday adayları Başvuru için aidat ücreti İl belediye başkanlığı için 5.000 TL, ilçe belediye başkanlığı için 1.500 TL, belde belediye başkanlığı için 1000 TL il genel meclisi ve belediye meclisi için 500 TL olarak belirlenmiştir.


İl genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği aday adaylıkları için başvuru 05.11.2018 tarihinde başlayacak ve 03.12.2018 tarihinde sona erecektir. Bu süreçte il başkanlığımız aday adaylığı başvuruları için haftasonunda da açık olacaktır..


Partimiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve tüm aday adaylarına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum şeklinde konuştu..