AK Parti’de 5 Kasım’da başlayan belediye başkanlığı adaylık başvuruları bugün saat:24.00'de sona eriyor.
 

AK Parti’de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süreci 5 Kasım tarihinde başlamıştı. 12 Kasım’da bitmesi planlanan başvurular, alınan bir kararla 16 Kasım tarihine uzatılmıştı.

Başvuru süresinde sona gelinirken bugün sona erecek. İl genel ve belediye meclis üyelikleri için başvurular ise 3 Aralık Pazartesi gününe kadar yapılabilecek. Şu ana kadar Nevşehir'de merkez,ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için 110'un üzerinde isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti'de adaylık süreci nasıl işliyor?

Resmi başvuruda bulunan aday adayları AK Parti İl Binasında teşkilat üyelerine kendilerini ve projelerini anlatıyor. Bugün sano erecek olan Aday adaylığı Başvurularının ardından AK Parti 18 Kasım Pazar günü adaylara yönelik teşkilat temayülü gerçekleştirecek. Temayül yoklamaları parti il binasında elektronik ortamda yapılacak. Yoklama tamamlanınca sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

YÜZ YÜZE MÜLAKAT YERİNE DOSYA

Temayül sonrasında ise AK Parti’de aday belirleme maratonunda komisyon aşaması başlayacak. Belirlenen Adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kurulacak tek komisyonda belirlenecek. AK Parti’de daha önce yapılan seçimlerde iki komisyon kuruluyordu. Alt komisyon eliyor, Erdoğan başkanlığındaki komisyonda ise listeler şekilleniyordu. Adaylar, yüz yüze mülakatın yerine adaylarla ilgili hazırlanacak dosyalar ve parti kurmaylarının sahaya ilişkin hazırladıkları raporlarla belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek görürse aday ile görüşecek. AK Parti'de adaylar Kasım sonu en geç Aralık başında açıklanacak. 

Nevşehir İl Merkezi ilçeleri ve Belde Belediye Başkanları için Aday adayları tam listesi birazdan www.fibhaber.com da olacak.