Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra teşkilatlar, belediye başkanları ve parti yönetiminde ‘metal yorgunluğu’ gerekçesiyle büyük bir yenilenmeye imza atmıştı. Kulislere göre, 31 Mart Yerel seçim sonuçlarının ardından ise gerek kabinede gerekse parti içinde revizyon ve görevden almalar yolda…

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmasında yanına hiçbir AK Partili kurmayı almaması partide tepeden tırnağa değişim olacağı sinyalini verdi.

Şimdiye kadar yapılan tüm Genel ve Yerel seçimler sonrası Erdoğan'ın balkon konuşmasında yanına mutlaka kurmaylarıyla çıkarken 31 Mart seçimler sonrası sadece eşi Emine Erdoğan ile çıkması da yakın çevrelerce revizyon mesajı şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, yine son seçimlerin ardından yaptığı balkon konuşmasında; "Eksikliklerimiz varsa, bunları düzeltmek, boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız. Yine kendimizde arayacağız. Eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz" şeklinde ki açıklaması, kabine ve parti içinde yine bir revizyon yapılacak şeklinde yorumlandı.