Vatandaşlar, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurdu.
DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ
12.48 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez partililere seslendi.
12.37 -  Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyor. Cumhurbaşkanı'nın mesajı kongre salonundakiler tarafından ayakta dinleniyor.
12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.

12.03 – Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.
12.00 – Kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

11.57 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildi.
11.41 - Halef-Selef bir arada... Başbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım kongre salonunda yan yana oturuyor
11.23 - Başbakan Davutoğlu ve eşi alkışlarla karşılandı. Davutoğlu salondakilerle selamlaştı ve karanfil dağıttı. Davutoğlu çifti platformdan partilileri, "Davutoğlu Ahmet Hoca" adlı şarkı eşliğinde selamladıktan sonra kendileri için ayrılan 
11.15 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi karşıladı.

11:05 - Kongrenin yapıldığı Ankara Arena civarında bardaktan boşalıcasına yağmur başladı. Kongreyi salon dışında kurulan dev ekranlardan izlemek isteyen partililer zor anlar yaşadı.

11.00 - Binali Yıldırım, sahneye torunlarıyla birlikte çıktı. Yıldırım ailesi kongreyi locadan izliyor.
10.55 - Kongre salonunda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı çalındı.
10:40 - Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı. 
10:30 - Binali Yıldırım saat 10:30'da salona vardı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı.

10:20 - AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı ve Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.
BİNALİ YILDIRIM SALONA GELDİ
AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek genel başkan adayı olan Binali Yıldırım salona geldi. Büyük bir coşku ile karşılanan Yıldırım'la delegeler ve partliler fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez ‘Genel Başkan ve Başbakan’ sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu’nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor. 
SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti’nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım’ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ mesajı olacak. Yıldırım’ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi. 

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.
 

Haber7