AK Partili 780 Belediyemize Ramazan Ayı için koronavirüs tedbirlerini içeren bir genelge gönderdi.

AK parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki imzalı genelgede AK Partili Belediye Başkanlarına şu tavsiyelerde bulunuldu ;

Değerli Başkanım ;

Covid-19 ile ulusal mücadelemiz büyük bir başarı ile sürüyor. Dünya Devletleri insanları ölüme terk ederken Türkiye Cumhuriyeti, 40'tan fazla ülkeye insani ve tıbbi yardım ulaştırıyor.

Başarımızın en büyük sırrı hiç şüphe yok ki devlet olarak aldığımız tedbirlerdir. Bu noktada belediyelerimizin Ramazan ayında yeni tedbirler alınması gerekmektedir. Covid 19 ile mücadelede her alanda örnek olan AK belediyelerimiz Ramazan ayında da hizmetlerine aksatmadan sürdürecektir. Malumunuz olduğu üzere devletimizin aldığı coronavirüs kapsamında toplu iftarlar, iftar çadırı kurulumu ve iftar davetleri ve benzeri gibi organizasyonlar zaten gerçekleştirilmeyecektir. iaşe yardımlarını mümkün olduğunca Ramazan başlamadan önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışalım. Vefa sosyal destek grupları ile koordineli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza durumlarına göre yardım ve sıcak yemek ikramı yapılabilir. Ayrıca çatkapı iftar sofralarına yapılan sürpriz misafirlikler yerine bizzat belediye başkanlarımız her gün en az 10 vatandaşımızın evine telefon ile misafir olup yanlarında olduğunu hissettirmelidir. Bu görüşmede vatandaşlarımızın ihtiyaçları sorulmalı gönülleri alınmalı ve evde kalmaları hatırlatılmalıdır. Sosyal mesafeyi koruyan, minimum teması sağlayan benzer her türlü insani faaliyetinin yapılması da temel beklentimizdir. Bu vesileyle Ramazan ayının sağlık ve afiyet getirmesini temenni ediyor çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum.