AK Parti Derinkuyu İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye, AK Parti Nevvşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı Rauf Yanar, Derinkuyu İl Genel Meclis Üyeleri, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve partililer katıldı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, Derinkuyu Belediyesi Düğün Salonundaki genel kurulda yaptığı konuşmada, 2015 seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, "Dolayısıyla yeni görev alacak arkadaşlar önemli görev üstlenecek. Ana sorumluluk teşkilatlarımızın omuzlarında olacak" diye konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de AK Parti'nin, istikrarın devam edebilmesi, ülkenin geleceğe güvenle bakabilmesi için önemli olduğunu kaydetti.
Milletvekili Ebubekir Gizligider ise ilçe belediye seçimlerini değerlendirerek, daha çok çalışacaklarını belirti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver burada yaptığı konuşmada ise ilk siyasi çalışmaları sırasındaki anılarını paylaşarak, "Üç milletvekilimiz ne zaman arasak yanımızdalar, ne yaparsak beraber yapıyoruz. Yolumu, yolumuzu Rabbimiz açık etsin" dedi.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Tanrıverdi yaptığı konuşmada  "2015 genel seçimleri için bir yapılandırma oluşturuyoruz. Bu yapılandırmanın bir ayağı ilçe kongresidir. Bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Derinkuyu ilçe teşkilatının gayretleri kayda değerdir. İl teşkilatı olarak örnek bir çalışma gösteriyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ise oy verme işlemleri başladı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Halil Aksüt yeniden Derinkuyu İlçe başkanlığı görevine seçildi.