Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenin ortak bir bildiri yayımlayarak devleti ve hükümeti ‘katil’ ilan etmesi tüm illerde olduğu gibi Nevşehir'de debüyük infial uyandırdı. 

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, 89 üniversiteden bin 128 akademisyenin 'Barış için akademisyenler inisiyatifi' adı altında, Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili yaptıkları 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisine tepki gösterdi. Yapılan yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

" 1128 akademisyen bildiri yayınlayarak terör örgütü PKK’yı aklamaya çalışmış ve devletimizi suçlamıştır.İftiralarla dolu olan bu metin, açık bir ihanet bildirisidir. Bu ihanet bildirisini yazanları ve onaylayanları esefle kınıyoruz.

PKK’nın öldürdüğü çocukları, şehit ettiği güvenlik güçlerimizi görmezden gelip devleti suçlamak ve katliamcı gibi göstermek teröre hizmettir.

Kendini “bilim insanı” olarak tanıtan bazı akademisyenlerin PKK terörünü meşrulaştırmaya çalışması bilim ve insanlık adına utançtır , suçtur günahtır velhasıl ihanettir..

Bırakın bir bilim insanını; akıl, insaf ve vicdan sahibi hiç kimse terörü meşrulaştırmaya çalışmaz, teröristlere destek bildirisi yayınlamaz.

PKK zulmü yüzünden göç eden genç, yaşlı, kadın, çocuk onbinlerce vatandaşımıza karşı kör, sağır, dilsiz olan bu sözde aydınlar vatandaşa şefkat elini uzatan devletimizi suçlamaya kalkmışlardır.

Esasen bu sözde aydınların rahatsızlık duyduğu şey de sürekli suçladıkları devletin o bölgede vatandaşa şefkat elini uzatmasıdır.

Bildiri yayınlayan bu sözde aydınlar devletin vatandaşa uzattığı bu şefkat elinden rahatsızlar.

Teröre destek anlamına gelecek eylemlerde bulunan bazı çevreler; şehitlerimizin ve onların yetim kalan çocuklarının vebali altındadır.

Unutulmasın ki akademik camia sadece bu 1128 sözde akademisyenden ibaret değildir. Sağduyulu akademisyenler bu bildiriye sessiz kalmamalıdır." dedi.

........................................................................
Terör operasyonları ile sokağa çıkma yasaklarına ilişkin bildiri yayınlayan akademisyenlere sert tepki gösteren AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün birimleriyle milletimizin başta can güvenliği olmak üzere huzur ve refahını sağlamak adına terörle verdiği amansız mücadele hakkında akla mantığa sığmayacak şekilde, provokatif amaçla bildiri yayınlayan sözde aydınları kınıyorum.

Ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden, milletimizin can ve mal güvenliğini tehdit eden, kadın, erkek, genç ihtiyar demeden hatta bebekleri bile acımasızca katleden bir örgütün savunuculuğunu yapmak bu suça ortak olmak demektir.

Her bir karış toprağı Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ülkemizden bu bildiriye imza atanların çıkması büyük talihsizliktir. Bu düşünceleri savunanlara gençlerimizin emanet edilmesi de ayrı bir talihsizliktir.

‘Bu vatanın dik ve omurgalı insanlara ihtiyacı var’ diye seslenen AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Yanar, “ Açıkça yapılan terör bildirgesini ifade özgürlüğü ve demokratik görmeyin” dedi.

Türkiye genelindeki bir çok Üniversitelerde görevli akademisyenlerin imza attığı skandal metne tepki gösteren AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Yanar, devletten aldığı maaş ile devleti katil ilan eden sözde aydınlar için asla Susmayacaklarını ve bu sözde akademisyenlerin takipçisi olacaklarını söyleyen ve bu Metne imza atan akademisyenlerin amaçlarının apaçık ortada olduğu ve bu durumun ifade özgürlüğü ile nitelendirilemeyeceğini savunan Yanar, şunları söyledi:

 "Bu hassas ve üzücü süreçte sağduyu ve metanet vazgeçilmezimiz olmalıdır. Aksi söz konusu olur ise terör, gerçek amacına ulaşma yolunda sahip olduğumuz güçlü kardeşlik bağlarımızı zedelemiş, et ve tırnak olan kardeşler arasına fitne sokmayı başarmış olacaktır. Unutulmamalıdır ki terörün ve destekçilerinin cezasını hukuka uygun olarak devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve yargı verecektir.

Terörü hep birlikte inançla, sabırla ve azimle yeneceğiz. Bu millet de bu devlet de buna muktedirdir” dedi.