AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen İl danışma meclis toplantısı Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Düzenlenen İl danışma meclis toplantısına , Ak parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar ve İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar ile  İlçe Gençlik Kolları Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Programın Açılış konuşmasını yapan AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf  Yanar, “ Bizleri bugün yalnız bırakmayan başta
Ak parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Melih Ecertaş'a , İl Başkanım M.Ali Tanrıver'e , Merkez İlçe Başkanımız Salih Açıkgöz'e ve siz değerli genç yoldaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başkan Yanar burada yaptığı konuşmasında; "
Bu süreçte ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, siz değerli kardeşlerimin iyi analiz etmesi gerek. Hain FETÖ örgütü tarafından alçakça yapılan 15 Temmuz darbe girişimini  vatandaşlarımıza iyi anlatmalıyız. Ülkemiz büyüdükçe oynanan oyunlarda büyüyor. Ama biz, kardeşliğimizi pekiştirerek ve daha çok çalışarak bu oyunların hepsini ekarte edeceğiz.  Pazar’a kadar değil mezara kadar Reisimizizn ve Başbakanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha buradan vurguluyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun…” ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen İl danışma toplantısına katılan ve Oluşturulan divan kurulunun yönettiği toplantıda bir konuşma yapan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, teşkilatların işleyişi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Nevşehirli AK Gençlere seslenen Ecertaş, ilk hedeflerinin her zaman gönül almak olması gerektiğini söyledi. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, gençlerden STK'larla her zaman işbirliği içerisinde olmalarını istedi.



-15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIĞIM 5 SAAT ÖMRÜME BEDEL

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş “15 Temmuz Gecesi yaşadığım 5 saat ömrüme bedeldi” dedi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Üsküdar ilçe başkanlığında 400’ya yakın kişiyle buluşarak boğaz köprüsüne yürüdüklerini söyledi.

Ecertaş Ecertaş 15 Temmuz Gecesi yaşadıklarının ömrüne bedel olduğunu ifade ederek Nevşehirli AK Gençlere o gece yaşadıklarını anlattı.

Ecertaş bugüne kadar birçok yürüyüşü yaptıklarını dile getirerek “ Benim içimde hissede hissede yaptığım yürüyüş o geceki yürüyüşümüzdür. Üsküdar İlçe Başkanlığından, tam nereye gideceğimizi bilmeden, Kısıklı’ya mı gideceğiz, Boğaz Köprüsüne mi gideceğiz, Acıbadem’e mi gideceğiz derken, orda yolun 3’e ayrıldığı meşhur Altunuzade kavşağı vardır. Oradan Boğaz Köprüsüne doğru 400’e yakın gençle kol kola girip, ki bu gençlerin hepsi AK Partili değil başka partilerden de var. Öyle bir slogan atarak yürüdük ki ‘Türkiye Bizimdir Bizim Kalacak’ diye. Sanki o akşam Türkiye Bizimdir Bizim Kalacak’ diye slogan atmazsak bizim kalmayacakmış gibiydi” dedi.

150 kişilik bir grubun kendilerinin önünde Boğaz Köprüsü’ne doğru koşarak gittiğini belirten Ecertaş “ Bu grubun arkasında da bizim grup var. Bizden önce ki grup koştura koştura askerlerin yanına doğru gittiler. Tam gişelerin orda, bu vatanın, bu milletin askeri diye bileceğimiz kişilerin ateş açması sonucu gözümüzün önünde herhalde 50’ye yakın şehit verdik. Şehit olmayanlar yaralı halleriyle şehitleri toparladılar, yaralı olmayanlarda yaralıları toparladılar ve bizim bulunduğumuz tarafa getirip arabalarla hastanelere gördüler” diye konuştu.
 
Ecertaş o gece orada sabaha kadar beklediklerini kaydederek “ Yanımızda öyle yiğit delikanlılar, mert delikanlılar gördüm ki bende o kadar yiğitlik yokmuş mesela. Biz hemen mantığımızı çalıştırıyoruz. Maalesef bazen çalıştırmamak gerekiyor. Diyorum ki buradan 20 kişi çıksak hadi 10’umuz vurulsak, diğer 10’umuz tüfeği askerden alabilir mi? Alamazsın aramızda 150 metre var, 100 metreye kadar vuruyor. Dolayısıyla biz çıkmadık ama yanımızdan öyle yürekli adamlar geçiyor ki kimisi içmiş alkollü, kimisi küfrederek, kimisi eline silahı almış vura vura gidiyor. Önümüzden geçip hızlıca meydana çıkıyorlar, meydana çıktığında da ya vuruluyor şehit oluyor yahut gazi oluyor, ya da yaralanan birini tutup geri getiriyor. O akşam bunları hepsine şahit oldum. Sabahleyin saat 5, 5 buçuk civarlarıydı sanırım. İki tane özel harekat aracı,3 tane toma geldi. 5 dakika bile çatışmadılar. Asker teslim oldu. Teslim olduktan sonra zaten orada bir sürü şey yaşandı” diye konuştu.

Bu geceden çıkaracakları çok dersler olduğunu vurgulayan Ecertaş bu vatan topraklarında sadece AK Partili Gençlik kolları mensupların yaşamadığını ve bütün gençliğin kendilerinin hedef kitlesi olması gerektiğini söyledi.

Ecertaş bütün gençliğin kendileri için önem arz ettiğini ve bu gençlere ulaşılması gerektiğini ifade ederek “ Eğer Artvin’de 50 bin tane 15-30 arası genç varsa bizim işimiz bu gençleri tespit edip, onlara dokunmak. Hepimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçmeniyiz. Cumhurbaşkanı Türkiye’de ki yerlilik ve millilik davamızın savunucusudur. Bizde onun yerlilik ve millilik davasında ki çalışma arkadaşlarıyız. Cumhurbaşkanımızın bize öğütlediği iki konu var. İlki ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.’ Dümdüz dost doğru olacağız. İkincisi Türkiye’de dünya çapında bir sürü oyun oynanıyor. Bir taraftan PKK’sı, bir taraftan Fetullahçı Terör Örgütü, bir taraftan PYD’si, İŞ,D’i, DAİŞ’i, YPG’si. Yok, o ona Suriye’de korudur açıyor, öbürü oradan yer alıyor, İran bir şey söylüyor herkes oyunlar planlar kuruyor. Bizim unutmamız gereken herkes oyun kurar plan yapar, ama en büyük oyun kurucu Allah’tır bunu unutmamak lazım” ifadelerine yer verdi.


Düzenlenen 'Gençlik Buluşması' yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Toplantı sonrasında AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, günün anısına AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş'a Avanos toprağından yapılma Hitit Anforası hediye etti.