Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni kazanarak yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra bugüne kadar Kapadokya bölgesini gezme imkanı olmayan öğrencilere bölgeyi tanıtmak, bölgenin oluşumu hakkında bilgi vermek ve bölgenin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak amacıyla Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen geziye yaklaşık 150 öğrenci katıldı.
Uçhisar Kalesi ile başlayan gezi Göreme'ye kuşbakışından sonra Çavuşin'de bulunan ören yerleri gezisi ile devam etti. Avanos ilçesinde Kızılırmak asma köprüden geçen öğrenciler daha sonra Avanos çarşı merkezi Çölek yapım ataölyeleri ve Zelve'yi gezdi. Öğrencilerin gezi programı Ürgüp ilçesi ile sona erdi.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar yaptığı açıklamada, "Düzenlemiş olduğumuz bu geziler öğrenci kardeşlerimize bölgemizde yabancılık çekmemeleri ve gelen misafirlerini yada okul bittikten sonra aileleriyle birlikte gelip gezebilmeleri için önemli bir fırsat oldu. Öğrenci kardeşlerimize İlimizde yalnız olmadıklarını hissettirerek, bundan sonra da bu tür faaliyetlerle daha samimi bir ortam sağlanacaktır. Programımıza katılan öğrencilere ve Gençlik Kolları Teşkilatıma teşekkür ederim." diye konuştu.