Nevşehir AK Parti Gençlik Kolları şehrimize yeni gelen öğrencilerimize bölgemizi tanıtmak için Kapadokya gezisi düzenledi.

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Uniak Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak füzenlenen gezinin bu yılki etkinliğine 400 civarında üniversite öğrencisi katıldı.

Gezinin amacı İlimize gelerek Üniversitemize yeni kayıt yaptırıp Kapadokya bölgemizi gezme imkanı olmayan öğrencilerimize bölgemizi tanıtmak, bölgenin oluşumu hakkında bilgi vermek ve bölgenin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak diyen Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Dolaşmaz, gezimize katılan öğrencilerin oldukça memnun olarak ayrıldıklarını belirtirken, gençlere yönelik faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ak Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli üniversitemizi kazanan ilk defa şehrimize gelen genç kardeşlerimize Nevşehir’imizi ve Kapadokya’mızı tanıtmak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz bu yıl 6.sı düzenlenen şehir tanıtım gezimizi gerçekleştirdik. Düzenlemiş olduğumuz bu gezi proğramı ile Öğrenci kardeşlerimize İlimiz Nevşehir'de yalnız olmadıklarını hissettirerek, bundan sonra da bu tür faaliyetlerle daha samimi bir ortam sağlanacaktır. Programımıza katılan öğrencilere ve Gençlik Kolları Teşkilatıma teşekkür ederim diyen Yanar, bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir dedi.

Ak Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz açıklamasında; "Bu gezinin düzenlenmesinde bizlere destek veren Başta AK Parti Nevşehir Teşkilatımıza ve AK Parti Nevşehir Milletvekillerimize teşekkür ederiz" dedi.

Uçhisar Kalesi ile başlayan gezi Göreme’ye kuşbakışından sonra Çavuşin de bulunan ören yerleri gezisi ile devam etti. Daha sonra Göreme de yemek yenilip Avanos içinde gezilerek Zelve ören yerleri gezildi. Zelve’den sonra Ortahisar’a gidilerek Kızıl Vadi’de güneş batımını izlenilip Ürgüp Üç Güzeller Peribacaları, Çarşı Merkezi ve bazı önemli turizm yerleri gezildikten sonra Göreme’de gezimiz sona erdi. Düzenlemiş olduğumuz bu geziler öğrenci kardeşlerimize bölgemizde yabancılık çekmemeleri ve gelen misafirlerini yada okul bittikten sonra aileleriyle birlikte gelip gezebilmeleri için önemli bir fırsat oldu.