15-16-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Nevşehir’de yapılacak olan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuk İşler Bölge Toplantısına AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin katıldı. Cuma akşamı  başlayan program ve Toplantı Pazar günü yapılacak olan toplantılarla ve gezi programları ile sona erecek.Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilelri ile Belediye Başkanları ve tüm AK Parti Nevşehir Teşkilatları katıldılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Artık Türkiye, başörtülü kızlarımızın değil, onların okuma hakkını engelleyenlerin cezalandırıldığı bir Türkiye haline gelmiştir" dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Artık Türkiye, başörtülü kızlarımızın değil, onların okuma hakkını engelleyenlerin cezalandırıldığı bir Türkiye haline gelmiştir" dedi.

 

Şahin, partisinin Nevşehir Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlediği Gençlik Kolları Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Nevşehir'in kurulduğu günden beri tüm milletvekillerini AK Parti'ye veren 7 ilden biri olduğunu söyledi.

 

AK Parti'nin 10 yıl önce ihtiyaçtan kurulduğunu belirten Şahin, AK Parti'nin milletin gönlünde kurulduğunu, kendilerine düşenin de tabelaları asmak olduğunu dile getirdi.

 

Şahin, AK Parti'nin başarısının 3 önemli nedeni bulunduğuna dikkati çekerek,

 

"Bunlar, icraat, teşkilat ve çözüm üretemeyen, proje ortaya koyamayan, sadece eleştiri yapan ve umut vermeyen bir muhalefet. Yola çıkarken vatandaşımıza ne vaat etmişsek bunları büyük ölçüde gerçekleştirmiş olan bir siyasi partiyiz. Yola çıkarken, 'Türkiye'yi güçlü ekonomiye kavuşturacağız' dedik. AK Parti, 2002'de iktidara geldiğinde Türkiye'de ekonomi adeta çökmüştü" diye konuştu.

 

AK Parti iktidarları döneminde sağlık ve eğitim alanında Türkiye'nin son yıllarda büyük hizmetler aldığını vurgulayan Şahin, hizmetlerin milletin gözünden kaçmadığını, aradaki farkı gören milletin AK Parti'ye daha çok destek vermeye devam ettiğini kaydetti.

 

Yola çıkarken hiç kimsenin kılık kıyafetinden dolayı eğitim ve öğrenim hakkından mahrum edilmeyeceğini söylediklerini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

 

"Şu anda üniversite kapılarında inancı gereği başını örttüğü için kapıdan çevrilen kızlarımız, rahatlıkla okullarına, üniversitelerine girebiliyorlar. Hiçbir yasal düzenleme, kanun değişikliği, anayasa değişikliği yapmadık. Hatta iktidarımızın ilk yıllarında böyle bir önergeyi meclis gündemine getirdiğimiz için kapatma davasıyla muhatap olduk ama şimdi iş kendiliğinden düzeldi. 2010 yılındaki anayasa değişikliğindeki 26 maddeye verdiğiniz destek ile Türkiyemizin önü açılmıştır. Türkiye, artık bir cendere içerisinde değildir. Temel hak ve özgürlüklerin daha da genişlediği bir ülke haline gelmiştir.

 

Başörtülü olarak sınıfa girdiği için fotoğrafını çekerek onu taciz etmeye çalışan profesör, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ceza almıştır. Artık Türkiye, başörtülü kızlarımızın değil, onların okuma hakkını engelleyenlerin cezalandırıldığı bir Türkiye haline gelmiştir."

 

-"Komutanlarımızın emriyle şehit düşmeyi şeref bilen insanlarız"-

 

Yola çıktıklarında Türkiye'deki vesayet rejimini bitirmek istediklerini anlatan Şahin, Türkiye'nin darbe, muhtıra ve ara dönem düzeninden mutlaka kurtulması ve bu sözcüklerin sözlüklerde bile yer bulmaması gerektiğini bildirdi.

 

AK Parti hükümetlerinin çetelerle, suç örgütleriyle büyük bir mücadele gerçekleştirdiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

 

"Biz cezaevlerinin doluluk oranının yükselmesinden hoşnut değiliz. Özellikle çok önemli görevlerde bulunmuş olan kişilerin cezaevlerinde tutuklu olarak bulunmasından, yargılanıyor olmasından sevinç de duymuyoruz ama Türkiye'de 1960'larda başlayan siyasete, millet iradesine müdahale geleneğini devam ettirmek isteyenlerin, bizim dönemimizde de boş durmadıkları mahkeme dosyalarına yansıyan belgelerden aşikardır.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak cephede, icap ettiğinde, görev düştüğünde komutanlarımızın emriyle şehit düşmeyi şeref bilen insanlarız. Ancak onların sadece askerlik yapmalarını isteriz. Onların siyaset yapmalarından, siyasete müdahale etmelerinden hiçbir zaman hoşnut olmadık."

 

-1960'ı, 1980'i, 1971 muhtırasını, 28 Şubat'ı unutacak mıyız-"-

 

"Koskoca komutanlar böyle şeyler yapar mı, suçsuz yere içerideler, neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar" denildiğine işaret eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Böyle bir propaganda başladı. Onların cezavinde bulunuyor olmasından biz de rahatsızlık duyuyoruz ama 1960 darbesini nereye koyacağız. 1960'ı, 1980'i, 1971 muhtırasını, 28 Şubat'ı unutacak mıyız- Demek ki bazıları geçmişteki alışkanlıklarını bizim dönemimizde de devam ettirmek istediler ama maalesef suçüstü yakalandılar. Artık iş yargıdadır. Bu, bizim işimiz değildir. Biz yasama organının üyesiyiz. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır."

 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu ise siyasi bir gençlik örgütü olduklarını ifade ederek, "Gençlik kollarımızın 1 milyon 800 bin üyesi var. Bu sayı, ana muhalefet partisi CHP'nin toplam üyesi sayısının 2 katı. Biz dünyanın en büyük gençlik hareketiyiz" dedi.