AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Kadir Salman, Belediye Başkan adayının belirlenmesinde görüş ayrılığına düştüğü için görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.
Salman,  yaptığı açıklamada, 2002 yılında kurucu üye olarak Ak Parti'de aktif siyasete başladığını ifade etti. Geçen sürede Ak Parti fidanını ilçe ile buluşturduklarını ve bugün büyük bir ağaca dönüştüğünü belirten Salman, yerel seçim öncesinde 12 Ak Parti'den Belediye Başkan adaylığını açıkladığını dile getirdi.

İlçe başkanı olarak aday adaylarına vatandaşların ilgisi ve teveccühü ile ilgili bazı araştırmalar yaptığını ve görüş ayrılığının da bundan sonra başladığını anlatan Salman, şöyle konuştu:  

" İlçe başkanı olarak, ilçe halkının partimiz ve aday adaylarına olan teveccühünü irdeledim, inceledim tespit ve teşhislerim oldu. Aynı zamanda teşkilatımın temayülünü aynı şekilde ölçmeye çalıştım. Ortaya çıkan tabloda mevcut belediye başkanına olan tepkiyi net bir şekilde gördüm. İlçem ve partim için son bir kez il başkanı, milletvekilleri ve genel merkez nezdinde görüşmeler yaptım. Ama bir netice alamadım. 06 Şubat 2014 tarihinde il başkanı şahsımı davet ederek genel merkez ile yaptığım görüşmeler neticesinde; 'üzülerek ifade etmek isterim ki, istifanızı istemek zorundayım' diyerek, istifam istenmiştir. Bu vesileyle istifamı sunmuş bulunmaktayım. Yaklaşık 12-13 kadar yönetim kurulu üyesi arkadaşımız da istifa etmek yönünde tercihlerini kullanmışlardır."