AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Harun ÇELİK, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tarih boyunca birçok toplumda erkeklerin gölgesinde kalan kadınların, bugün yaşadıkları ülkenin ve dünyanın geleceğinin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istediğini söyledi.
Modern çağda bu isteğin küresel ölçekte kendini gösterdiğini ancak savaş ve krizler nedeniyle kadınların, yaşadığımız dönemin gereklerine tamamen zıt biçimde ayrımcılığa maruz kalabildiklerini aktardı. Toplumsal gelişim ve ülkenin geleceğinin şekillenmesi adına daha fazla katılımcı olmalarını sağlamak için kadınların kullanacağı alanları açma görevinin Türkiye’de, AK Parti hükümetlerine düştüğünü aktaran Harun ÇELİK, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ sözlerini hatırlatmak isterim. Aslında zaman zaman hala yaşadığımız kadınlarımıza yönelik şiddet gibi sorunlarının çözümü için gerekli reçete olarak kabul edeceğimiz bu sözdür. Biz bu sözlerden hareketle partimizin tüm uygulamalarında, toplumsal zihniyet ve kültürel değişimi esas tuttuk. Kadın sorunlarına çözüm üreten projelerimizde de bu bakış geçerli.Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans diyerek Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, toplumsal barış ve bütünlüğümüz için AK kadrolar olarak görev başında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum.”
HARUN ÇELİK
AK PARTİ HACIBEKTAŞ İLÇE BAŞKANI