AK Parti’de İl Başkanları Değişiyor Peki, Nevşehir’de Durum Ne Olacak? AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile Tamam mı devam mı? İşte şimdi tamamen gözler bu soruya çevrildi. 

"2002 Ruhuna dönüş için alınan kararlar..."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Temmuz’da İl Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda :”Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz.” demişti.

Ardından, AK Parti’de değişim süreci, önce ilçe başkanlıkları için yapılan detaylı çalışmayla start aldı. Değiştirilecek olan İl ve ilçe başkanlarının kimler olacağı, hem bölge milletvekilleri, hem ilin teşkilat başkanı, hem de il ve ilçedeki ileri gelen STK’ların görüşleri doğrultusunda tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında detaylı şekilde masaya yatırılan kongre sürecinde değişimin en önemli ayağını ise hangi il başkanlarının değiştirileceği konusu oluşturdu. Bu konuda radikal kararlar alındı.

Nevşehir İl Başkanı Değişecek Mi? "Nevşehir'de Siyaset kulisleri bu haberle çalkalanıyor..."

AK Parti’de İlçe başkanlarının değişimi öncesi il başkanlarının değişeceği iddiası Nevşehir’de görevini yürüten AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in görevine devam edecek mi sorusunu akla getirdi. 
Şimdilerde Tanrıver’in değişim yaşanacak il başkanları arasında yer alıp almayacağı hususu kamuoyunda merakla bekleniyor. Genel merkezde yapılan değerlendirmeler sonrasında tamam mı devam mı olacağı ortaya çıkacak. Konu hakkında AK Parti Genel Merkezinde sıcak saatler yaşanırken bu konuda önemli gelişmelerin yaşanması ve durumun yakın bir zaman içerisinde netleştirilmesi bekleniyor.
 

Alınacak kararın şimdiden Nevşehir'imiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

 İŞTE İSTİFALARI ALINAN İL BAŞKANLIKLARI
Sakarya, Afyon, Bolu, Bursa, Antalya, Ankara, Balıkesir, Sivas, Burdur, İzmir, Bayburt, Hakkari, Siirt, Van, Ağrı, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Kırıkkale, Konya, İzmir, Adana, Isparta, Kayseri, Kocaeli.

İşte şu ana kadar istifasını açıklayan il başkanları;
Şırnak – İl Başkanı Mehmet Aşan
Hakkari – İl Başkanı Nurettin Fırat
Aksaray – İl Başkanı Abdulkadir Karatay
Ağrı-  İl Başkanı Kemal Atmaca
Muş – İl Başkanı Namık Ergün
Kırşehir - Mustafa Kendirli