Ak Parti İl Başkanı Sunar, İlk kez Operasyonu Değerlendirdi

“Bu Devlet, Bu Millet Kumpastan Başarıyla Çıkacak”

NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti İl Başkanı 17 Aralık 2013 tarihi itibariyle başlayan ve halen yankıları süren Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ile ilgili ilk kez konuştu.

Söz konusu operasyonun Ak Parti Hükümetine ve milletin iradesine yönelik bir operasyon olduğunun özellikle dosyada gizlilik şerhi bulunmasına rağmen bilgilerin basına sızdırılmasında da anlaşılabileceğini söyleyen Ak Parti İl Başkanı Av. Kazım Sunar, kendisinin de bir hukukçu olması itibariyle konuyu daha detaylı ele aldığını dile getirdi.

17 Aralık tarihinden itibaren yaşananların ardından Başbakan Erdoğan’a milletin gösterdiği ilgi ve teveccühün bu kirli tezgaha verilebilecek en büyük yanıt olduğunu kaydeden Ak Parti İl Başkanı Av. Kazım Sunar, darbe girişimlerinin ve gezi olaylarının üstesinden başarıyla çıkan Ak Parti hükümetinin bu kirli tuzaktan da barıyla çıkacağına inandıklarını ifade etti.

Milletin Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveninin ve sevgisinin sürdüğünü söyleyen İl Başkanı Sunar, “Avukat olmam hasebiyle soruşturmaların nasıl yürütülmesi gerektiğini bilen bir insanım. İstanbul emniyeti tarafından yaklaşık 15 yıl önce bir soruşturma yürütülmüş ve bu soruşturma amirlerine bilgi verilmeden yapılmış. İkincisi yöneltilen suçlar son derece ağır suçlar. Suç örgütü kurmak, rüşvet, dolandırıcılık gibi. Ve dosyada gizlilik kararı var. Gizlilik kararı bulunan bir dosyadaki bilgiler ne avukatlara, ne başka birine verilemez. Ama ne hikmetse gizlilik kararı bulunan bir dosyadaki bilgiler basında yer alıyor ve basında çıkıyor. Bu nasıl bir gizlilik kararı. Üçüncüsü operasyonun zamanlaması. Yapılan operasyon tam seçim öncesinde ve Ak Parti hükümetimizi hedef alan bir operasyon. Bütün bunları yan yana koyduğunuzda bu olayların basit bir operasyon olmadığını ortaya çıkarıyor. Bu olaylar siyaseti yeniden dizayn etmeye yönelik, Ak Parti Hükümetini devirmeye yönelik, Türk Milletinin iradesine ipotek koymaya yönelik bir soruşturma olduğu ortaya çıkıyor. Bu soruşturmanın sonucunda ben inanıyorum ki, herhangi bir şey çıkmayacak. Ak Parti hükümeti göreve geldiği günden bu yana Ülkemizde darbe girişimlerinden nasıl başarıyla çıktıysak, gezi olaylarından nasıl başarılı bir çıktıysak bu girişimlerin üstesinden de geleceğiz. Milletimizden Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar güvenmelerini istirham ediyorum. Milletimiz bu şer odaklarının ülkemizde yapmak istediklerini görüyorlar. Başbakanımızın gittiği yerlerde, havaalanlarında halkımız Başbakanımıza güvendiklerini muazzam bir şekilde gösteriyor. İstanbul’daki ve sonrasında Üsküdar’daki miting muhteşemdi. Bütün bunlar gösteriyor ki, halkımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kendi iradesine sahip çıkıyor. Kimsenin endişesi olmasın Bu Devlet, Bu Milet Bu Kumpastan başarıyla çıkacak” açıklamalarında bulundu.