AK Parti İl Başkanı Tanrıver; “Basın özgürlüğü, demokrasinin olmazsa olmazıdır”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biri olduğunu belirterek; “Kamuoyunun özgürce oluşumunda en büyük katkı basına aittir” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, basında sansürün kaldırılışının 107. Yıldönümü nedeniyle kutlanan Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Tanrıver; "Basın, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının halkı bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın ve çalışanları yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta ve zaman zaman canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın yayın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Gününü kutluyorum." dedi.