AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “Hükümetlerimiz döneminde yapılan devrim niteliğinde ki uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler alınmıştır” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Tanrıver, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin iktidar eylem planlarında engelli kardeşlerimizin insanca yaşayabileceği devrim niteliğindeki çalışmalara yönelik vaatlerin hayata geçirildiğini hatırlattı.

Tanrıver : “Her insan değişik özellikler taşıyarak dünyaya gelir. İnsanlarımızın bazısı da çeşitli engellerle dünyaya gelirler. Engelliler toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturmaktadır. İnsanca yaşama hakkını her birey gibi dünyaya gelmekle kazanmış bulunmaktadırlar. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini düstur edinerek kurulan partimiz, kuruluşundan itibaren parti programında, iktidarında da eylem planlarında özürlülerin insanca yaşamasını sağlayacak sosyal politika hedeflerini belirlemiş ve ilk kez devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler alınmıştır” dedi.

“Özürlü kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için yapılmış hiçbir yatırımı, hiçbir düzenlemeyi bir lütuf, bir imtiyaz olarak görmedik, görmüyoruz” şeklinde konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, daha sonra şunları kaydetti: “Özürlülük kardeşlerimizin kendisini geliştirmesine, çalışıp üretmesine ve toplumsal hayatın her alanına katılmasına engel değildir. Utanılıp sıkılacak bir şey olmadığını, vatandaşlarımızın engelli, engelsiz hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmetleri alması noktasında gerekenin yapıldığını ve daha da yapılacağını her fırsatta dile getiren bir iktidarın mensupları olarak engelli kardeşlerimiz için yapılmış hiçbir yatırımı, hiçbir düzenlemeyi bir lütuf, bir imtiyaz olarak görmedik, görmüyoruz. AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana milletimizin bizden beklediği ciddiyet ve duyarlılık içinde engellilik konusunda hem mevzuat hem de uygulama açısından önemli bir değişim sürecini yaşadık ve bunu da başlattık. Engelli kardeşlerimizin hayat düzeylerinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Bu nedenle engelli kardeşlerimiz için her türlü engeli aşma kararlılığımızı sürdüreceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizi kutluyor ,sağlık ve başarılar diliyorum.”