AK Parti Nevşehir İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısında AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver , AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver , son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, “Ülkemizde inşallah 7 Haziran’dan sonraki siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık sona erecektir” dedi.


Tanrıver : "Hedefimiz 1 Kasım'da İktidar Olmak..."

Tanrıver,  “Ülkemizde inşallah 7 Haziran’dan sonraki siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık sona erecektir” dedi.


AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yerel ve ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısına İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz açıklamalarda bulundu.

 Gerçekleştirilen toplantıda ülke gündemine değinen ve özellikle de terör olayları konusunda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkan Tanrıver, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.


TANRIVER 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE’Yİ DEĞERLENDİRDİ


Tanrıver düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

İl Başkanı Av. M. Ali Tanrıver, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tanrıver açıklamasında;

“Aziz milletimizin istiklal ve istikbalimiz için vereceği tarihi bir kararın arifesindeyiz.

AK Parti ve AK Partililer, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadeleyle geçirdi. 14 yılın içerisinde kritik yıllar, kritik günler, saatler, kritik zamanlar oldu. Bu kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyuyla, tecrübe ve birikimle, sağlam prensiplerle ve milletimizin desteği ile aşıldı. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 seçimlerine sokulmamasından başlayan ve sonrasında AK Parti’yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedef alan tüm senaryolar zaman içinde birer birer çöktü” dedi.

AK Parti ve AK Parti kadrolarının bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıktığını ve milletle olan bağının arttığını belirten Başkan Tanrıver, “Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen her zorluğun, yaşanan her sıkıntının, darboğaz gibi görülen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. 

Bütün bunlar olurken AK Parti’nin dayandığı en büyük güç ise sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve kurulduğu ilk günden itibaren kurucu değerlerine olan sadakatidir. Tüm dünya 14 yıl boyunca büyük bir hayranlıkla, ilgiyle ve takdirle bu büyük mücadeleyi ve bu mücadelenin neferlerini izlemiştir. Kurucu lideri 10 Ağustos 2014 de ilk kez halkoyuyla seçilen Cumhurbaşkanı olan AK Parti, kendi içindeki nöbet değişimini de milletin ve tarihin beklediği sorumlulukla gerçekleştirmiştir. AK Parti, 27 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen 1. Olağanüstü Büyük Kongre’de Genel Başkanlığına Sayın Ahmet Davutoglu’nu getirerek birlik ve sorumluluk içinde siyasette devamlılık ve uyumun en güzel örneğini ortaya koymuştur. AK Parti, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça vurguladığı ifadesiyle ‘Kökü mazide, gözü atide’ bir harekettir. Kendini oluşturan ve geçmişten gelen değerleri kaybetmeyen, onlara sahip çıkan ve o değerler doğrultusunda geleceği planlayan, gelişmeyi hedefleyen değerlerinden ve hedeflerinden sapmayan milletin partisidir” diye konuştu.

Başkan Tanrıver,“AK Parti girdiği tüm seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran’da da Türkiye’nin 13 yıllık kazanımlarını koruyup büyük hedeflerine ulaşmayı milli iradeden onay alarak gerçekleştirmek için yola çıkmıştı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de milli iradenin kararını tereddütsüz kabul eden AK Parti, gereğini süreç içerisinde yerine getirmiştir. Ülkemizi hükümetsiz bırakmamak adına yine yapıcı bir siyaset anlayışı ortaya koymuştur. Geçen 3 aylık süre ve olaylar, ülkemizin 21. asrın başından itibaren diğer ülkelerden üstünlüğünün tek başına iktidar olduğu gerçeğini bir kez daha tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. bugün üzerinde ısrarla konuşulan siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın kaynağı, özgüvenle attığımız tüm adımların kaynağı hep tek başına iktidar olmuştur. Yeniden tek başına iktidar, milletimizin gelecek ümidini yeşertecek, hedeflerimize güçlü adımlarla ulaşmamızı sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.

“Coğrafyamızın ve topraklarımızın makus talihini değiştirme kararlılığı olan ve bunu ispatlamış tek hareket AK Parti ve onun kadroları için 1 Kasım; anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli bir tarihtir” diyen Tanrıver, “1 Kasım’a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için anlamlıdır. Bu nedenle 1 Eylül 2014’de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Kongre sürecimizi Olağan Büyük Kongremizle tamamlıyoruz. Bu kongremiz Türkiye’nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım’da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071’e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır. Birliğimizle, hedeflerimizle yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 12 Eylül’de yapılacak 5. Olağan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, şehrimize,siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Tanrıver, 12 Eylül de yapılacak 5.Olağan kongremize tüm halkımızı davet ediyoruz dedi.

Tanrıver, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2 Gün önce Dağlıca'da ve bugünde Iğdır'da meydana gelen hain saldırıda şehit olan polis ve askerlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyerek, bu eylemi gerçekleştiren hainleri lanetledi.

Haber: Fikret Çapacı
Foto: İsmail Çetiner