AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve AK Parti Başkan Vekili Serhat Sonugelen Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk'e iade-i ziyarette bulundular...

İlk Ziyaret Müftülüğe oldu: "Toplumu dini konularda doğru bilgilendirmek ve rehberlik etmenin çok önemli olduğunu ifade eden İl Başkanı Tanrıver, İl Müftüsü Öztürk’e görevinde başarılar diledi."
Nevşehir İl Müftümüz Yakup Öztürk ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine teşekkür etti.

AK Parti Kurmayları Daha sonra Nevşehir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ü makamında ziyaret ettiler.

AK Parti İl Başkanı Tanrıver ve beraberindeki heyet kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Tanrıver, İl Koordünatörümüzü ziyaret ettik ve kurumun Nevşehir için ne gibi faaliyetler yürüttüğünü öğrendiklerini belirtti.

Ziyaret sonrası AK Parti Heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Asiltürk, Nevşehir'in Turizm, zirai ve sanayi alanlarında önemli yatırımlara sahip olduğunu, IPARD projesi kapsamında da kırsal alanlardaki yatırımcıların desteklenmesi için ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini söyledi.

İl Koordünatörü Asiltürk, Kurumun yatırımcılara sunmuş olduğu hizmetler hakkında şu bilgi verdi.

Asiltürk,TKDK’ nın temelde tanıtım, proje ve ödeme birimlerinden oluştuğunu, yatırımcıya tesisin inşası, modernizasyonu veya kapasite artırımı konusunda demirbaş alımlarında destek olduklarını belirterek, yatırımcıların projeyi hazırlama süreçlerinde alacakları danışmanlık hizmetlerinin de belli oranda desteklendiğini, kaynakların yerinde değerlendirilmesi açısından projelerin incelenmesi ve denetlenmesinde özenli davrandıklarını söyledi.

Çevre illerdeki yatırımcıları da bölgeye çekmeye çalıştıklarını söyleyen Asiltürk, Nevşehir'in kırsal turizm için oldukça elverişli olduğunu, bu alanda etkileyici projeler beklediklerini söyledi.

Ziyaret sonrası konuşan Tanrıver, İl Koordünatörümüzü ziyaret ettik ve kurumun Nevşehir için ne gibi faaliyetler yürüttüğünü öğrendiklerini belirtti.

AK Parti Nevşehir il ve ilçe teşkilatı olarak kurumları ziyaret ettiklerini belirten Tanrıver, “Daha önce Müftülüğümüzü ziyaret ettik. Şimdi de TKDK İl Koordünatörlüğümüzü ziyaret ediyoruz.Bizim ilimizin sıkıntısı istihdam. İstihdam arttırıcı tedbirler alıyoruz. Bunun için de TKDK’nın müteşebbislerin birinci derecede önemi var. Türkiye’de TKDK projeleri sıralamasında ilimiz Nevşehir oldukça başarılı. Buradan İl Koordünatörümüzü bu güzel başarıları için tebrik ediyoruz dedi.