1 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin listesi 2 Eylül Çarşamba gününden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkartılacak.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine yönelik kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasını kararlaştırdığını belirterek, oy kullanacak tüm seçmenlerin muhtarlıklarda askıya çıkacak listeleri mutlak surette kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

01 Kasımda yapılacak Milletvekilliği Genel seçim sürecinin başladığını vurgulayan Tanrıver, seçmen listelerinin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Tanrıver şöyle konuştu; “Seçmenlerimizin listeleri doğru kontrol etmelidir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, belli süre içerisinde işlemleri gerçekleştirmezlerse maalesef bu seçimde oy kullanma şansını kaybedecek. Listeler 02 Eylül Çarşamba günü sabah saat 08.00'da askıya çıkarılacak. 10 Eylül saat 17.00'da ise bu listeler askıdan inecek. Nevşehirli hemşerilerimize böylesine önemli bir süreçte listelerin kontrolünün önemli olduğunu belirtmek istiyoruz."
Listede ismi bulunmayanların yasal süre içerisinde bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeleri gerektiğine vurgu yapan Tanrıver daha sonra şunları kaydetti; “02 Eylül Çarşamba günü Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00′de askıya çıkarılacak. Bu noktada vatandaşların mutlaka asılacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadığını doğru bir şekilde araştırmalarını öneriyoruz."

SEÇMENLER BULUNDUĞU ŞEHİRDE OY KULLANABİLECEK
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, YSK’nın dün aldığı karara göre, seçmenlerin 2-10 Eylül’deki askı süresi içinde bulundukları yer nüfus müdürlüklerine başvurup 1 Kasım’da oy kullanmak istedikleri yeri “birinci adres” olarak bildirerek, bulundukları şehirlerde oy kullanabileceklerinin altını çizdi..
Tanrıver, şöyle konuştu; “bu işlemi yaptıktan sonra başkaca bir işleme gerek kalmadan seçmen listelerine yazılabilecekler. Seçmenlerin ayrıca ilçe seçim kuruluna başvurmalarına da gerek kalmayacak. Nüfus müdürlükleri bu ikametgah değişikliklerini ilçe seçim kurullarına bildirecek. Böylece, seçmenler de askı süresi içinde 1 Kasım’da oy kullanacakları adreslerindeki seçmen kütüklerine yazılmış ve durumlarını güncellemiş olacaklar. Yurtdışı seçmenler de 2-10 Eylül’deki askı süresi içinde pasaportları ile bulundukları yer nüfus müdürlüğüne başvurarak, 1 Kasım’da bulunacakları yurtdışı adresini beyan ederek, durumlarını güncelleyebilecekler.”