18-24 Mart Yaşlılar haftası münasebeti dolayısıyla AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Teşkilatı Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzur Evine ziyaret gerçekleştirdiler. 

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Yaşlılar haftası münasebeti dolayısıyla bir dizi ziyaret gerçekleştiridiler.

Ak Partili Kadınlar Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzur Evini ziyaret ederek yaşlıların sorunlarını dinlediler. Ziyarette yaşlılarımız evimizden rahat burası diyerek mutlu olduklarını sadece evlat özlemi olduğunu söylediler. Hacıbektaş Huzur evinin Beş yıldızlı otelden üstün olduğunu söyleyen sakinler AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç'e ihtiyaçlarının olmadığını sizlerin buraya gelmesi yeterli yavrularım dediler.

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, "Hacıbektaş Huzurevinde canlı müzik eşliğinde Yaşlılarımız ile güzel vakit geçirdik. Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Guzelsanatlar okuyan öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederiz" dedi. Bilgiç açıklamasında, "çınarlarımız" diye nitelendirdiği huzurevi sakinleri ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Bilgiç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Onlar bizim anamız, babamız,  teyzemiz, amcamız onlar bizim geçmişimiz geleceğimiz, onlar her şeyimiz. Kendilerine hatırlarını sorduk, onların talep ve önerilerini dinledik. Ziyaretimizde bir nebze de olsa yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. Ak Parti olarak son 15 yılda yaşlılarımızın rahatı ve refahı için çok büyük adımlar atılmıştır. 2007 yılında yaşlılarımıza evde bakım hizmeti başlattık. İlk kez evde sağlık hizmetini başlatarak, 81 ilde çınarlarımızın ayağına sağlık götürdük. İmkanları yetersiz, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. 65 yaş üstü aylığını, 2002-2017 yıllarında tam 7,5 katına çıkardık. 2002 öncesi eski Türkiye'den kalan enkazlardan biri olan utanç vesilesi maaş kuyruklarına son verdik. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 12 milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık. 65 yaş üstü çınarlarımıza belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının önünü açtık ve daha birçok yaşlı dostu sosyal politikalar geliştirdik. Ayrıca, engelli vatandaşın yanında çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç olanların bakımını üstlenenlere de bin lira civarı evde bakım parası var. Bu maaş için de sağlık kurulu raporu alınacak. Maaş için yüzde 50 ve üzerinde engelli olma şartı var. Raporun 'ağır engelli' bölümüne 'evet' yazılmış olması da isteniyor. Evdeki kişi başına düşen gelir de 847 liradan az olmalı. Bu aylık, bakıma muhtaç kişiye değil bakımı yapan kişiye ödeniyor. Yaşlılar bizim başımızın tacıdır diyerek onlara hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bize  kapılarını açan huzurevi Müdürü ve çalışanlarına da güler yüzü için çok teşekkür ederiz."