Gülşehir Mhp ilçe başkanı Abdullah Ergen geçen hafta basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları dile getirmişti.

Ak parti ilçe başkanı Kürşat Koç ,bu açıklamalara 8 gün sonra cevap verdi.

İşte Ergen’in  açıklaması ve Koç’un bunlara cevabından kısa başlıklar…

Ergen;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezini Acıgöl den büyük ilçe olmamıza, belediyece de yer gösterilmesine ve de Acıgöl’ün oyunun yaklaşık üç katı iktidar partisine oy çıkmasına rağmen, bu spor kompleksi neden Gülşehir’e yapılmadı? Olsa olsa bunun bir izahı olabilir; o da belediye başkanının MHP li olmasından başka bir şey değildir. Bu yatırım yapılsaydı, başkan giderken alıp gitmeyecekti. Bir başkandan dolayı Gülşehir halkının cezalandırılmasını anlamakta güçlük çekmekteyim.

Koç:

Gülşehir’in Gençlik Merkezi var ve bunun tefrişatı onarımı için para harcandığını söylemiştik. Abdullah Bey gençlik merkezinin yerini bilmiyorsa bu onun ayıbı.

Mevcut belediyenin yeni gençlik merkezi projesi varsa açıklasın, biz de iktidar olarak gereken desteği verelim. Ayrıca Gençlik merkezi Gülşehir’e projelendirilip Acıgöl’e kaydırıldıysa buna dair elinizde bilgi belge varsa açıklayın yoksa siz müfterisiniz.

Ergen:

AKP‘li başkan döneminde İlçe girişlerine yapılan motifler; kime kaç paraya yaptırılmıştır? İlçe merkezindeki Mantarkaya figürünü yıkıp yerine dikilen ucubeyi kaça yaptırdınız?

Koç:

İlçe merkezine yaptığımız, ilçemizin kültürel yapısını yansıtan ve üzerinde Kurşunlu Camii motifi olan yapıtı ucubeye benzeten MHP ilçe başkanına bu benzetme hiç yakışmamıştır. Zira belediye siz de ucubeyse yıkıp yenisini yapın.

Ergen:
AKP’li Belediye Başkanı zamanında:
Baten enerji yöneticisi “İki yerel yöneticiye 2.000.000 ( iki milyon) TL. Verdim” diye beyanda bulunmuştur.(12.04.2014 tarih ve 190 sayılı yerel gazete) Bu yerel yöneticiler kimlerdir? Herhangi bir açıklama yapmamışlardır. Teşkilat olarak siz ne işlem yaptınız?

Kaldırımlar sökülmüş, bu işi seçimlerde başkanınızı destekleyen firmaya 150.000 (yüz elli bin) TL. ye yaptırılmış mıdır?

Başkan yardımcınızın evine yol yapmak için belediyenin tüm imkânları kullanılıp dozeri yakıp kullanılmaz hale getirirken ve Tarihi Hamamın etrafında ki dokuyu yok ederken neredeydiniz?

Koç:

Mhp İlçe Başkanı, Ak Parti Belediye Başkanına yolsuzluk, usulsüzlük istinadında bulunmakta. Bu istinatların medyada şov amaçlı değil yargıya taşınması gerekir. Hukuksuzluk varsa bunun açığa çıkması en büyük arzumuzdur. Abdullah Bey’in hukuksuzluklarla ilgili belgeleri, delilleri mahkemeye sunmasını bekliyoruz. Şayet sunamıyorlarsa yine tekrar ediyorum müfteridirler. Çamur at yapışmazsa izi kalsın tarzı ucuz siyaset yapıyorlar. Nevşehir için yaptığımız yatırımları anlatan kitapçıkta ki baskı hatasından bile medet umuyorlar. Milletimiz için hizmet üretemiyorlar sadece bahane üretiyorlar.

Ergen:

Belediye Başkanı Vahdi ARISOY’un Tuzöy’e ait makam aracını kullandığını söylüyorsunuz. Bu belediye şahsınıza mı ait? Bu araçları kullanmayıp sizin gibi kiralama yoluna mı gitseydik, bu araç bu beldenin belediyemize devredilen borçları karşılarımıydı?

2007 yılından kalma Tuzköy ve Karacaşar Beldelerinin elektrik borcunun ne olduğundan haberiniz var mı?

Karacaşar Belediyesine ait hiçbir sigortası ( trafik, koltuk ve araç sigortası) bakımı olmayan araçla yolculuk yapılırken neredeydiniz? Bu vebal, duygusal harekat etme hangi devlet yönetiminde vardır?

Koç:

Sürekli Karacaşar ve Tuzköy’ün borçlarından şikayet edenler bu beldelerin Gülşehir’e seçimden önce bağlanıp mahalle olduğunu ve bunlardan doğacak yükleri sanırım biliyorlardı. Acizler şikâyet eder, asiller idare eder.

Ergen:

Bu ilçe hepimizin. Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, hizmet eden, kamu menfaatlerini koruyan, çaldırmayan, çırptırmayan başkan bizim başkanımızdır!

Koç:

AK Parti olarak bizlerin milletimize güveni sonsuzdur. Bu millet en doğrusunu bilir.Milliyetçilik istismarı yapanlarla millete hizmetkâr olanları da 7 Haziran’da ayırt edecektir. Takdir yüce milletimizindir.