AK Parti'nin genel seçimler için yürüteceği seçim takvimi 20 Şubat'ta aday adaylığı başvurularının bitmesinden itibaren şöyle;
 
-28 Şubat-1 Mart tarihlerinde teşkilat temayül yoklaması yapılacak. 
-6 Mart'tan itibaren genel merkezde komisyon çalışmaları başlayacak ve aday adaylarının daha iyi tanınması için mülakatlar yapılacak. 
-23 Mart-7 Nisan arasında Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında nihai listeler belirlenecek
 
AK PARTİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI
 
AK Parti 2015 Genel Seçimleri için adaylık kriterlerini, ücretlerini ve tarihlerini açıkladı. Kriterler ve tarihler AK Parti MKYK da belirlendi. Buna göre AK Parti aday adaylığı başvurusu 11 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Aday adaylığı için son başvuru tarihi ise 20 Şubat cuma günü oldu. AK Parti aday adaylığı için başvurular genel merkez ve il teşkilatlarına yapılacak. 
 
ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU ÜCRETİ
 
AK Parti'den aday adaylık başvuru ücretleri de belli oldu. Engellilerden aday adaylığı başvuru ücreti talep edilmeyecek. 
Erkek milletvekili aday adaylığı ücreti 5 bin lira
Kadın milletvekili aday adaylığı ücreti 2 bin 500 lira. 
 
AK PARTİ 'DE ADAY OLAMAYACAK KİŞİLER
 
AK Parti aday adaylığında bir ilke kararı da aldı. Buna göre son kongrelerde teşkilatlardaki yöneticiliğe aday olan ve seçilenler aday adayı olamayacak. Bu kişiler görevlerinden istifa edip başvuruda bulunsa dahi aday yapılmayacaklar. Peki kimler aday olamayacak. Liste şöyle;
-İl Başkanı
-İlçe Başkanı
-Kadın ve gençlik kollarında görev alanlar
-Belediye başkanları
-Belediye meclis üyeleri
-İl genel meclis üyeleri
 
BEŞİR ATALAY : İSTİFA ETMEYİN ADAY YAPILMAYACAKSINIZ
 
Beşir Atalay AK Parti'nin aldığı bu ilk kararı tüm teşkilatın bildiğinin altını çizerek partinin tutumunun kesin olduğunu şu sözlerle duyurmuştu;
 
-"Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrelere (5.Olağan Kongreler) teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilenler için bu seçimde aday adaylığı söz konusu olmayacak. Yani bu kongrede il başkanı, ilçe başkanı, veya bunların yönetimlerinde kadın kollarında, gençlik kollarında görev alanlar aday adayı olmayacaklar. Olurlarsa, istifa ederlerse bunlar aday listelerine girmeyecekler. Kongrelerden önce bu ilke kararını açıklamıştık ve bütün teşkilatlarımız bunu biliyor. Onun için şu anda yeni seçilen teşkilat başkan ve mensupları, yönetimdeki arkadaşlarımız aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmesinler. Geçen hafta açıklamıştık. MYK'da aldığımız ilke kararıydı. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler, bunlar aday listelerine giremeyecekler."
 
GENEL SEÇİMLER 2015 YSK TAKVİMİ
 
YSK 2015 Genel seçimleri için takvimi 10 Mart'ta başlattı. Siyasi partiler seçim kuruluna hangi seçim bölgelerinde seçime katılacaklarını 14 Mart'a kadar YSK'ya bildirecekler. 
7 Nisan partilerin aday listelerini YSK'ya teslim tarihi.
14 Nisan'da geçici listeler çıkacak ve Resmi Gazete'de ilan edilecek. 
24 Nisan'da da genel seçimler milletvekili adayları kesin listeler yayınlanacak. 
 
GENEL SEÇİMLER OY VERME İŞLEMİ
 
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için oy verme işlemi 8 Mayıs'ta gümrüklerde ve yurt dışında başlamış olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki randevu sistemi yurt dışında kaldırıldı. 8 Mayıs'tan itibaren yurt dışındaki Türk vatandaşları 1 ay boyunca oy kullanabilecekler.