AK Parti Kozaklı İlçe Başkanı Fatih Aral, kongrede yeniden aday olmayacağını açıkladı. Aral, bu kararı yaptığı istişare vedeğerlendirme sonunda aldığını ve bu kararın davasına gönül verdiğim partiden kopma anlamına asla gelmeyeceğini söyledi.

" Kongrede aday olmayacağım"
AK Parti Kozaklı İlçe Başkanı Fatih Aral, Milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile yapılan istişarelerimiz sonucunda parti içerisinde görev yapan ana kademe başkanlıkları ve yönetimlerinde çift görevlerin (örnek-Belediye Meclis Üyesi-İl Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi- İlçe Başkanı vb) verilemeyecek olması nedeniyle önümüzdeki aylarda yapılacak kongrede Ak Parti Kozaklı İlçe Başkanlığına yeniden aday olmamaya karar vermiş bulunmaktayım.Kozaklı Belediyesi Belediye Meclis Üyesi olarak partimdeki görevime devam edeceğim" dedi.


Kendisine Güçlü Türkiye için Yeni hedefler koyarak "Durmak yok yola devam" diyerek çıktığımız bu kutsal yolda aldığımız bu büyük emaneti bayrak yarışı şeklinde bir başka arkadaşımıza devredeceğim. Ben özellikle " Bu kutlu yürüyüşümüzün mimarı olan beni bu göreve layık gören başta Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a bana böylesine bir onuru yaşattıkları için şükran borçluyum. Milletimize hizmet yolunda bana bu fırsatı verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kutlu davanın bayrağını en yükseklere taşımak için yine en önde olacağımı belirtir ve bu zamana kadar desteğini esirgemeyen Kozaklı ilçe halkıma şükranlarımı sunarım. Ben yeni kongre sürecinde aday olmayacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim." dedi.

" Kararım partiden kopma anlamına asla gelmez"
Aldığı karar ile hizmet bayrağını bir başka arkadaşına devretmiş olacağını kaydeden Aral, kararla asla partiden kopmuş olmayacağının altını çizdi. Parti tarafından verilecek her vazifeyi bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada üstleneceğini belirten Aral " Her zaman olduğu gibi inşallah kongrelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde AK Partimize yakışır şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan sonra partimiz içinde ilk görevim yeni başkanımıza en büyük desteği vermek olacaktır. Onun bu bayrağı daha yukarı taşıması noktasında elimden geleni yapacağım. 


“Kozaklı halkına teşekkür ederim”
AK Parti Kozaklı İlçe Başkanı Fatih Aral, sözlerini şöyle tamamladı:
"Görev yaptığım süreçte partimize ve şahsıma sürekli destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, partide benimle birlikte mesai yapan çalışma arkadaşlarıma, yaşanan süreçlerin sürekli takipçisi olan tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve aileme de çok teşekkür ediyorum. Ve son bir teşekkürü de Kozaklılı hemşehrilerime yapmak istiyorum. Partimize ve vatanına sahip çıkarak bizlere her platformda destek veren aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte partimizin neferi ve Kozaklı Belediyesi Belediye Meclis Üyesi olarak güzel ilçemiz için aynı tempoyla ve azimle çalışmaya devam edeceğimi ve partimizin vereceği her türlü emrinde yanında olacağımı belirtmek isterim."