Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı, 27 Ekim 2013 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerin startını verdi.

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kayseri Teşkilatı Eğitim Kampı programı, Nevşehir´in Kozaklı İlçesi´nde bulunan Termalya Otel´de gerçekleştirildi.

2 gün süren kamp programı boyunca, milletvekilleri ile il yöneticileri, bilgi paylaşımının yanında güncel konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Meclis´in açılmasıyla birlikte yerel seçimlerin 27 Ekim 2012 tarihine alınacağını belirterek, "Ülkemiz ve partimiz için büyük önem taşıyan seçimlerin startını bu eğitim programıyla birlikte vermiş oluyoruz. Bugüne kadar girdiği bütün seçimlerden birinci parti olmuş Ak Parti´nin, bu seçimde de aynı başarıyı elde etmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Yerel seçimler hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de genel seçimleri etkileyecektir" diye konuştu.

YILDIZ: "AK PARTİ´YE DESTEK ARTIYOR"

Toplantıda yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında bilgi veren Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yapılan anketlerde Ak Parti´nin hem Türkiye genelinde hem de Kayseri´de oylarını muhafaza ettiğini, seçimlerde yapılacak çalışmalarla birlikte bu rakamın daha da yükseleceğine inandığını ifade etti.

TAMER: SAĞLIKLA MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 73´E YÜKSELDİ…

Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer de, Türkiye´de sağlık alanında gerçekleştirilmekte olan dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tamer, sağlıkta dönüşümün; hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesi ile başlayıp, genel sağlık sigortasının yürürlüğe girmesi ile devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Artık her vatandaşımız, sadece kimlik numarası ile istediği hastanede, en üst düzeyde sağlık hizmeti alabiliyor. Sağlıkta elde edilen başarı Dünya Sağlık Örgütü´nün de dikkatini çekti ve Türkiye´yi diğer dünya ülkelerine örnek gösteriyorlar. Türkiye´nin her tarafında helikopter ve uçak ambulanslar hizmet veriyor. Yoğun bakım ünitesi olan, uçak ambulansın yanı sıra, paletli ve deniz ambulansları 24 saat halkımıza sağlık hizmeti vermektedir. Sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 39´dan yüzde 73´e çıktı. Ak Parti döneminde uzman hekim ve sağlık personeli sayısı birkaç kaç arttı."

Tamer, sağlık alanında Kayseri´ye 2003 yılından bu yana 125 milyon TL tutarında yatırım yapıldığını bildirerek, "Kayseri, verilen kaliteli sağlık hizmeti nedeniyle sağlık turizminde önemli bir noktaya gelmeye başlamıştır" diye konuştu.

ÖKSÜZKAYA: 2013 YILINDA KRİZ OLABİLİR

Ekonomi ve eğitimle ilgili bilgiler aktaran Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 4+4+4 eğitim sisteminin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini, ancak buradaki asıl amacın, çocukların dini eğitim almasının engellenmek istenmesi olduğunu kaydetti.

Yapılan düzenlemeler neticesinde imam hatiplerin talep patlaması yaşadığını hatırlatan Öksüzkaya, dershanelerin kaldırılması ile ilgili düzenlemeye de değinerek, "Elbette buradaki eğitimciler, personel ve araç gereç atıl kalmayacak, mağdur edilmeyecek" dedi.

ABD ve AB ülkeleri için 2013 yılında ciddi bir ekonomik kriz beklentisi olduğunu söyleyen Öksüzkaya, "Bu krizden etkilenmemek için şimdiden birçok tedbir aldık. Bu noktada en büyük dezavantajımız bireysel tasarruflarımızın az oluşu. Önceki yıllara baktığımızda büyüme rakamları çok yüksek oranda gerçekleşti. Büyümenin de kontrollü olması ve cari açığın kontrol altına alınması için aldığımız tedbirler etkisini göstermeye başladı. İnşallah, Türk ekonomisi geçmişte olduğu gibi olası yeni ekonomik krizlerden de etkilenmeyecektir" şeklinde konuştu.

KARAYEL: 250 YILLIK TARİHİMİZDE BİR İLK

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Tbmm Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel ise, Türk demokrasisinin gelişim tarihiyle ilgili bilgiler verdi. Darbelerin Osmanlı´nın son dönemlerinden itibaren Türk halkının başına bela olduğunu anlatan Karayel, "Bizim yaşımızda olanlar 4 fiili darbe, 3 tane de darbe girişimi gördü. Türk demokrasisinin kesintiye uğraması ve milletin her alanda geriye gidişi bakımından, dünyada bunan bir başka örneği yoktur" dedi.

Karayel, şöyle konuştu:

"Darbelerin hepsinin gerekçeleri aynı. Siviller ülkeyi iyi idare edemiyor, irtica hortluyor, ülkede karışıklık var gibi gerekçeler sıralanıyor. Önceki gün karara bağlanan Balyoz davası ile 250 yıllık tarihimizde ilk defa darbeciler yargı karşısına çıkarılmış ve mahküm olmuşlardır. Bu demokrasi tarihi açısından dönemeçtir. 12 Eylül´deki halk oylaması ile bu süreç başlatılmıştır. Bundan sonra kimse bir daha darbeye teşebbüs etmeye cesaret edemeyecektir. Darbelerin hepsinin altında ekonomik rant yatmaktadır. Ülkenin birikmiş kaynaklarını alıp bir yerlere peşkeş çekmişler, hisselerine de düşeni alıp kenara çekilmiştir. Milletin, ülkenin durumu kimsenin umurunda olmamış."

28 Şubat kararlarının tamamına yakını, Türk milletinin yaşayışını değiştirmeye yönelik olduğunu, bu kararların adım adım hayata geçirilmek istendiğini vurgulayan Karayel, "28 Şubat´ta 25 banka fona devredildi. Bu bankaların milletimize yükü 36 milyar dolar. Bu dönemde emekli askerlerin, bankaların üst yönetiminde olması dikkat çekicidir. Birileri milleti göz göre göre soymuş" diye konuştu.

ÖZHASEKİ: REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

Programın son konuşmacısı ise, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu. Özhaseki, Osmanlı´nın son dönemlerinden itibaren yönetimin; milletin değerlerine karşı olan güçlerin eline geçtiğini, halkın Menderes, Özal ve Erdoğan´la birlikte rahatladığını belirtti.

"Ak Parti iktidarıyla birlikte ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal birçok reform hayata geçirilmiştir. Daha da önemlisi derin güçlerin tasfiye edildiği sürece girdik" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Ak Parti hükümetinin, diğer sağ iktidarlardan farkı hem iktidar olması hem muktedir olmasıdır. Şimdi Meclis iradesinin üzerinde başka bir güç yok. Hiç birimizin unutmaması gerekir ki, iktidarda kalmak için devamlı doğru hizmetler yapmak gerekir. İktidar şımarıklığına düşmeden, mütevazi yaşam tarzımızla millete hizmet etmeye devam etmeliyiz."dedi. 

Ak Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı ve 2 gün süren programın kapanış konuşmasını yapan İl Başkanı Ömer Dengiz, toplantının son derece verimli geçtiğini ve bütün teşkilat mensuplarının seçime hazır hale geldiğini gözlemlediklerini söyledi.

Ak Parti milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri ve aileleri akşam ise, tüm şehitlerimiz için Kuran tilaveti ve dua programına katılarak, ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için dua ettiler.