TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, referandum çalışmaları kapsamında Nevşehir'i karış karış dolaşarak işyerlerini, ilçe,belde, köy ve mahalleleri ziyaret ediyor.

Milletvekili Açıkgöz, Ev ziyaretlerinde...


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, sabahın ilk ışıklarında başladığı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geçenin geç  saatlerine kadar  anlatıyor.
Sabah kahvaltısını toptancılar sitesi esnaflarıyla yaparak 16 Nisan Referandum seçimlerinde Neden EVET denilmesi gerektiğini anlatan Milletvekili Açıkgöz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milletvekili sayısının 550 den 600  e çıkacağına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle güçlü meclis güçlü demokrasi gelecek. Daha  güçlü iktidar olacak ve daima istikrar sağlanacak”diye konuştu.

Daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Açıkgöz, Referandum çalışmaları kapsamında çarşı pazar demeden ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. 

Referandumun Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğini söyleyen Milletvekili Açıkgöz, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğini anlatacağız. Elhamdulillah, Nevşehir Güçlü Bir Türkiye ve Geleceğimiz İçin "EVET" Diyor” diye konuştu.

Avanos'ta Referandum Mesaisi...

Saha çalışmaları kapsamında AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatih Kesal ile birlikte Avanos İlçesi’nde çeşitli programlara katılan Açıkgöz, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Avanos Kaymakamlığı tarafından Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen Öğle Yemeğine katılarak, Şehit Aileleri ve Gazilerimizin problemlerini dinleyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Avanos Anadolu Lisesi Tarih Kulübü öğrencilerinin tertip ettiği "Anlamak Paylaşmaktır" standını ziyaret ederek, Çanakkale Şehitlerimizi dua etti.

Durmak Yok Ev Ziyaretlerine Devam...

Daha sonra Nevşehir Merkez Cevher Dudayev Mahallesinde ev ziyaretinde bulunan Milletvekili Açıkgöz, "NEVŞEHİR, istikbalimiz olan değişimi 16 Nisan'da gerçekleştirmeye hazırlanıyor" dedi.


“GÜÇLÜ İKTİDAR, DAİMA İSTİKRAR”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Sürekli, Koalisyon dönemlerinin ülke gelişimine tarih boyunca zarar verdiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılacağını ve seçimlerden mutlak hükümet çıkacağının altını çizerek; “Koalisyon hükümetlerinde yaşanan sorunlar bu sistemle tamamen ortadan kalkacak. Bakın, size Sayın Başbakanımızın da sıkça dile getirdiği bir örnekle ifade etmek isterim. Cumhuriyetin kuruluşu 1923. Bugünün tarihine baktığımızda aradan 94 yıl geçmiş. 94 yılda eğer olması gerektiği gibi 4 yılda bir hükümet değişseydi bugün 24. hükümeti kuracaktık. Ama biz 65. Hükümetteyiz. Bunun ne anlama geldiğini sanıyorum ki siz de benim kadar iyi biliyorsunuz. Hükümet üyelerinin daha tebrikleri kabul etmeyi bitiremeden odalarını toplamak zorunda kaldığı dönemlerden bahsediyorum. Bir televizyon dizisinde bunun çok güzel bir örneği yaşanıyor. Bakanlıklardan birinin çaycısı çayları getirdikten sonra ayakkabı bağcığının çözüldüğünü fark ederek eğiliyor ve kafasını kaldırdığında masadakilerin farklı kişiler olduğunu görüyor. İşte bu parodilerin sadece güldüren anılar olarak kalmasını istiyoruz. İcraatlar duraksamasın, milletimiz hizmet almakta gecikmesin istiyoruz”  dedi.

Milletvekili Açıkgöz ev ziyaretinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının bir seçim olmadığını söyledi.  Açıkgöz; "Bu referandum da 'Evet'i bütün mazlum ve ezilen milletler için vereceğiz. Çünkü güçlü, büyük bir Türkiye, küresel bir ülke olmuş Türkiye, yanlış yapılmasına, haksızlık yapılmasına, milletlerin ezilmesine müsaade etmez." dedi.

Açıkgöz, Söz de karar da milletin. 28 gün sonra Türkiye’de çok önemli bir virajı döneceğiz. Birlikte el ele vermemiz lazım. Türkiye’nin geleceği için birlikte çalışıp beraber yürüyüşümüze devam etmemiz lazım. Her daim yanınızdayız ve yardım için hazırız. Güçlü Türkiye için çocuklarımızın geleceği için tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet mantığıyla hareket etmeliyiz. Bu ülkeyi güzel günler bekliyor. 16 Nisan'da en büyük eserimizi aziz milletimizle birlikte;geleceğimiz için,gençlerimiz için inşa edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Tüm gün boyunca sürdürdüğü ziyaretlerde vekilin hızına yetişemeyen beraberindekiler 'Milletvekili Açıkgöz'ün Maşallahı var adeta Nevşehir'in Evliya Çelebisi gibi.' diyerek espri yaptı.