AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Abdurrahim Çöloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Çöloğlu, mesajında şunları kaydetti; "Düşmanı dize getiren inancın siperleştiği, sonu olmayan bir başlangıcın destanlaştığı tarihin 100.yıl dönümündeyiz. Çanakkale Zaferi askeri bir savaş başarısı olmasından öte "Ya istiklal ya ölüm" diyerek vatan müdafaasında yer almış milletimizin dünya tarihine altın harflerle kazıdığı bir mücadeledir. 18 Mart Çanakkale geçilmez gerçeğini tarihe mal eden ve binlerce şehidimizin kanla yazdığı, dünya tarihini değiştiren azmin mücadelesi, eşi benzeri olmayan asırlık bir destandır Çanakkale.

Vatan sevgisinin, cesaretin ve en yüksek fedekarlıkların sergilendiği 18 Mart Çanakkale zaferinin ve şehitler gününün yıl dönümünde, Çanakkale zaferinin kahraman kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün, bu toprakları kankarıyla sulayarak bizlere vatan yapan ve dün olduğu gibi bugünde canını seve seve feda eden vatan evlatlarının aziz şehitlerimizin ve şanlı gazilerimizin, kısacık ömürlerine dünya tarihinin kocaman mücadelesini sığdırmış eşsiz kahramanlarımızın huzurunda minnet ve şükranla eğiliyorum."