AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Fatih Yakut; Beraberinde ekibi ile ile birlikte geldiği Ak Parti Gülşehir ve Avanos İlçe Teşkilatı binasında düzenlenen tanıtım toplantısında kendisini tanıttı, Nevşehir'in sorunları ve kendisine görev tevdi edilmesi durumunda yapacağı işlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yakut, ayrıca partisinin Gençlik Kolları,Kadın Kolları ve İl ve İlçe teşkilatlarıylada bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Ziyaretler sonrasında FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir milletvekili adayı adayı Dr. Fatih Yakut, ellerinde Nevşehir’in sorunlarıyla ilgili bir kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek, “Halkın sorunlarını önemseyen, onların sorunlarıyla bire bir ilgilenen insanlar, siyasetçiler elbette sorunların çözümü için yazılması gereken reçeteyi de bilirler. Ama doğru kadro ve anlayışla hareket etmek gerekir. Biz çözülmeyecek hiçbir sorun olmadığına inanıyoruz. Yeter ki insanlarımızla, vatandaşlarımızla bir ve birlik halinde olalım” dedi.

Aday adayı Op.Dr. Yakut, Siyasete üç sebeple girilir; birincisi dünyada rahat etmek (güçlü bir servet sahibi olmak) için, İkincisi ün sahibi olmak için, üçüncüsü ise büyük idealler uğruna hizmet etmek için. İlk iki sebep güç ve gösterişe hizmet eder ve her ikisi de inançlarımızla, ideallerimizle ve felsefemizle örtüşmez. Ben aldığım eğitim ve üstlendiğim misyon gereği sorumluluklarımı bilen ve bu duyguyu yaşayan bir insanım. Şehrime ve şehrimin insanlarına ulvi değerler adına hizmet etmek, sorunlarını çözmede çözümün bir parçası olmak için siyasete girdim. Bu bağlamda ömrümün sonuna kadar şehrime ve şehrimin insanlarına hizmette çözümün bir parçası olmaya devam edeceğim. Ayrıca Nevşehirîn bir evladı olarak; kişisel kariyerin bir yere kadar olduğuna inanıyorum bu bağlamda birikimimi, kariyerimi kendi şehrimin hizmetinde kullanma gereğini duymamın en doğru vefa olduğuna inanıyorum. 

Hemşerilerimin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap olma sorumluluğu benim bu kararı almamda etkili oldu. Edindiğim tecrübe ve birikimlerimi Nevşehirli aziz hemşerilerimin hizmetine sunmak için bir platforma ihtiyaç duydum. Hizmet içinde en iyi platformun siyaset arenası olduğunu düşündüğümden dolayı siyasete atıldım. Bu çerçeve de iyilik ve kötülüğe ilişkin belirgin bir düşüncesi olan bir insanım ve şuna inanıyor ki insanların en hayırlısı insanlara faydası (hizmeti) dokunan kişidir dedi.

Yakut, Kurulduğu günden beri Türk Siyaset Tarihinde çığır açarak şeffaf ve temiz bir siyaset güden AK Parti'nin, koltuğa değil hizmete sevdalı insanların çabasıyla kurulmuş bir siyasi oluşumdur. Seçmenin sorgulamasına ve denetimine açık yepyeni bir siyasal örgütlenme modeliyle kurulan AK Partiden hizmete soyunmam; hedefimin ve siyasi etiğimin bir fotoğrafıdır dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Fatih Yakut ,Öncelikle şehrimin; merkezinde, ilçelerinde, kasabalarında, beldelerinde, köylerinde ve en ücra mezrasında yaşayan tüm aziz hemşerilerime şahsıma gösterdikleri ilgi, sevgi ve teveccühlerinden dolayı hepsini ayrı ayrı kucaklıyor, en derin selam ve saygılarımı gönderiyorum. Onlara şükran ve minnet borçluyum ve şundan emin olmalarını istiyorum ki gösterdikleri ilgi ve sevgiye layık olmak için tüm gücümle çalışacağım. Tabi hiçbir ilgi ve sevgi karşılıksız oluşmaz ve oluşamaz, benim aziz hemşerilerimle kurduğum bu bağ, biraz toprağın ile su buluşması gibidir.

Hiçbir şey millet iradesinden ve sevgisinden daha yüce ve kutsal değildir. Bu şerefli sevgiye ve teveccühe mazhar olduğum için ve bana bu duyguları yaşattıkları için ne desem eksik kalır. Mühür millet iradesidir, millet sevgisidir. Hiç bir şey bu mührün karşısında duramaz. Eğer siz emanet olarak aldığınız mühre layık olmazsanız, milletin size emanet ettiği mührü geri alması içten bile değildir.

Herkesin, taşın altına elini koyduğunu söylediği yerde biz başımızı koyarız.
Sanırım bu söz gösterilen sevgiyi açıklamakta yeterli olacaktır. Allah beni mahcup etmesin ve bu sevgiye ters düşürecek davranış ve tutumlardan korusun. 

7 Haziran genel seçimlerinin hemşerilerimiz için ve Nevşehirimiz için daha aydınlık, daha müreffeh günlerin yeni bir başlangıcı olmasını yürekten diliyorum. Bizler kendimizi Nevşehirin ve Ülkemizin güçlü ve aydınlık geleceğinin işçileri olarak görüyor. Buna içtenlikle inanıyoruz. Nevşehirimizin, ülkemizin barış, huzur ve refahı için milletimizle birlikte gelecek güzel günlere inanıyoruz. Aziz hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var.

Hemşerilerimden şunu özellikle istiyorum; 7 Haziran günü sandık başına gidip demokrasiden yana, hukuk devletinden yana, kardeşlikten yana, hizmetten yana tavır almalarını ve AK Parti ile bütünleşerek AK Parti’ye ‘evet’ demelerini arzu ediyorum. Çünkü hepimizin aydınlık geleceği, çocuklarımızın geleceği buna bağlıdır. Bu vesile ile tüm dava arkadaşlarıma teşkilatıma ve aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.Rabbim mahçup etmesin dedi.