Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe, Aziz Türk milletinin hiçbir zaman zulme boyun eğmemiş, vatanın her karış toprağına canı pahasına sahip çıkmış bir millet olduğunu ifade ederek, “Milli şairimiz Mehmet Akif, İstiklal Marşımızla milletimizin mücadelesini destansı bir dille, hislerimize tercüman olacak biçimde ölümsüzleştirmiştir" dedi.

Menekşe, "İstiklal Marşımız, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Mehmet Akif ’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken, milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Çekilen bütün bu acılar, sıkıntılar hepimize ders olmalı. Tarihimizden gerekli dersleri çıkarmalı ve medeniyet yarışında daha üst sıralara nasıl geliriz, bunun mücadelesini vermeliyiz. Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde güzel geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."