Ak Parti  Genel Merkezi 1 Kasım’da yapılacak olan Erken seçimlerde aday belirleme sürecinde adaylarını Anket yoluyla belirleyeceği belirtiliyor. Zira Ak parti kamu oyu araştırmasını sürekli yaptırıyor.

Başbakan Davutoğlu oy kaybedilen illerde daha titiz davranılacağını açıklamasının ardından şimdi gözler aday belirleme sürecine çevrildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de Ak Parti aday adaylık başvuruları 31 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 3 Eylül Perşembe akşamı saat 17.00’de sona erdi.

Aday belirleme sürecince adaylar için özel komisyonlar kurulacak ve aday adayları için  gizli olarak anketler düzenlenecek.

7 Haziran öncesinde Ak Parti’den aday adaylarının dışında başvuru listesine yeni eklenen adaylar içinden özenle seçim yapılacak. Oy Kaybının önüne geçmek için halkın istediği adaylar üst sıralarda yer alacak.

Öncelik bilinenlerde

AK Parti’ye yapılan adaylık başvurularında, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olup da, üst komisyon sırasında elenen isimler ile 2011 seçimlerinde son anda listeye giremeyen isimlerin çoğunluklu olduğu öğrenildi.

Partinin elinde son iki seçimde oluşmuş geniş bir özgeçmiş listesi var. Aynı zamanda bazı isimler daha önceki seçimlerde komisyon ve mülakat aşamalarını tamamlamış ve son anda listede yer bulamamıştı. Listeler oluşturulurken önceliğin bu isimlere verilmesi bekleniyor.  

Listelere son şekli yeni yönetim verecek

7 Haziran seçimlerinden farklı olarak bu kez AK Parti sürenin de kısıtlı olması nedeniyle temayül yoklaması ve adaylarla mülakat yapmayacak.

Aday başvuruları 3 Eylül’de sona ermesinin ardından AK Parti Genel merkezinde elemeler,kurulacak komisyonlar tarafından hızlı bir şekilde yapılıyor...

AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi'nin araya girmesinden dolayı aday adaylarının son elemesi yeni yönetim tarafından gerçekleştirilecek.

12 Eylül’de gerçekleştirilecek kongrenin ardından, kongrede oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinin kesinleşmiş sonucunun, 14 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alınması bekleniyor. Aynı gün yapılacak MKYK toplantısıyla Genel Başkan’a, partinin yeni yönetimi olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirleme yetkisi verilecek.

Başbakan da yeni yönetimi zaman kaybetmeden belirleyerek, aday listelerine son şeklini verecek olan kendi başkanlığındaki üst komisyonu şekillendirecek.