1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri sonrasında AK Parti’den Nevşehir Milletvekili seçilen Ebubekir Gizligider, Nevşehir tarihine geçti.

AK Parti’den ilk olarak 2011 seçimlerinde Nevşehir’den 3. Sıra Milletvekili adayı gösterilen Av. Ebubekir Gizligider, bu seçimler sonrasında Nevşehir Milletvekili seçilerek Nevşehir’in en genç milletvekilliği görevine seçilen isim olmuştu.

Gizligider 2011 seçimlerinde sonra da 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti’den yeniden 3. Sıra milletvekili adayı gösterilmiş ancak seçimler sonrasında milletvekilliğini kaybetmişti. Son olarak 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde de AK Parti’den 3. Sıra Milletvekili Adayı gösterilen Gizligider bu defa AK Parti’den ikinci kez milletvekili seçilerek TBMM’de Nevşehir temsil etmeye hak kazanmış oldu.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir tarihinde hiçbir siyasi partide daha önce yaşanmamış bir sıralamayı da yaşayarak üç seçim üst üste üçüncü sıradan Milletvekili adayı gösterilerek Nevşehir tarihine geçmeyi de başarmış oldu.