Vekil Göktürk’ten Soma’da İhmal Var mı Sorusuna Yanıt

“Süreç Tamamlandığında Ne Olduğu Ortaya Çıkacak”

NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Manisa iline bağlı Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşananların devletin kurumlarının incelemelerini tamamlamasının ardından Kaza mı yoksa başka bir şey olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

Soma’da yaşanan faciayı başından sonuna kadar dikkatle takip ettiklerini ancak oraya giderek Soma halkına yük olmamak ya da kendilerinin bu olayda yapabileceği bir şey olmadığı düşüncesiyle bizzat Soma’ya gitmediklerini dile getiren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı ile başlatılan ve devletin bütün kurumlarının seferber edildiği incelemelerin ardından Soma’da yaşananların iç yüzünün ortaya çıkarılacağına ifade etti.

301 Madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki olayın ardından Ak Parti Hükümeti olarak süreci en iyi şekilde yönettiklerini dile getiren Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, “Soma’da yaşananları basından takip ettik. Zira oraya giderek o acı içerisinde Soma halkına yük olmamak istedik. Üstelik bizlerin orada o an için yapabileceği herhangi bir şey de yoktu. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile devletin bütün kurumları seferber edildi. Sayın Başbakanımız da gerekeni yaptı. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanımız olayın başından sonuna kadar son derece zor bir görevi yerine getirdi. Bence devlet bütün varlığıyla orada yaşananların ardından elinden geleni yaptı. Hükümetimizin süreci çok iyi bir şekilde yönettiği inancındayım. Yapılan incelemelerin ardından orada kaza mı yoksa başka bir şey mi olduğu ortaya çıkarılacak. Tabi herkesin endişeleri ve kaygıları var Soma ile ilgili. Bu endişe ve kaygıların devletimizin kurumlarının yapacağı incelemelerin ardından ortaya çıkarılacağı kanaatindeyim” açıklamalarında bulundu.