AK Parti, 1 Kasım 2015 erken genel seçim sonrası ilk kampını Afyonkarahisar'da yapacak.

AK Parti'nin Kampı, 8-9-10 Ocak günlerinde gerçekleşecek. AK Parti, 1 Kasım seçim zaferi sonrası ilk kampını bu hafta sonu yapacak. 8-10 Ocak tarihleri arasında Afyonkarah
isar Kampı'nda gerçekleştirecek 'İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partinin yeni döneme ilişkin stratejileri masaya yatırılacak. Yeni Anayasa'dan terörle mücadeleye kadar çeşitli konularda beyin fırtınası yürütülecek. NG Güral Afyon Termal Oteli'nde yapılacak kampa, bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra, MKYK üyeleri, Disiplin ve Hakem Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri ile Kurucular Kurulu üyelerinin de katılımı planlanıyor. Kamp, adeta beyin fırtınasına sahne olacak. Kamp, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasıyla açılacak.

BAKANLAR KAMPTA SUNUMDA BULUNACAK

Kampta 'yeni Anayasa ve başkanlık sistemi' konusunda yaşanan gelişmeler ve partinin çalışmaları, başta Suriye ve Rusya olmak üzere dış politika alanındaki gelişmeler, terörle mücadele, reformlar ve ekonomi konularında bakanların sunum yapması öngörülüyor.

VEKİLLER SORACAK BAKANLAR CEVAPLAYACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'moderatörlük' görevi de üstlenmesi bekleniyor. Bu kapsamda bakanlar, milletvekilleri ve diğer katılımcılardan gelecek soruları cevaplayacak. Davutoğlu'nun, milletvekillerinden yoğun gündem sebebiyle Meclis çalışmalarını aksatmamalarını isteyeceği belirtiliyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Milletvekillerinin eş ve çocuklarıyla katılabileceği kamp sebebiyle NG Güral Afyon Otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri de alınıyor. Başbakanın konuşması dışında dış dünyaya kapanacak olan otelde 'çipli kart' uygulamasıyla giriş çıkışlar kontrol edilecek.
Kaynak : Yeni Şafak