AK Parti Milletvekilleri Göreme’de

 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider AK Parti Göreme seçim bürosunu ziyaret etti.

 

AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Göreme Belediye Başkanı ve Adayı Nuri Cingil seçim otobüsü ile birlikte Göremelileri selamlayarak seçim bürosuna ulaştı. Seçim bürosu önünde bekleyen partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan AK Parti heyeti burada vatandaşlarla tokalaşarak seçim bürosuna geldi.

 

AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Göreme’ye gelen heyete İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve parti yöneticileri de eşlik etti.

 

Göreme’yi ve Belediyeyi Biz Kalkındırdık

 

AK Parti Göreme Belediye Başkanı ve Adayı Nuri Cingil Milletvekillerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada göreve geldiklerinde Belediyenin kasasındaki para ile borç tutarının eşit olduğunu söyleyerek “sıfır bir bütçeyle belediye devraldık” dedi.

 

Göreme Belediye Başkanı ve Adayı Nuri Cingil Nevşehir Milletvekillerinin AK Parti Göreme seçim bürosu ziyaretinde yaptığı konuşmada Göreme’ye en iyi hizmeti yaptıklarını söyledi. Cingil, Belediyenin bütçesini artırdıklarını ve en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

 

Cingil konuşmasında şunları söyledi: “2009 yılında göreve geldiğimizde denk bir bütçe vardı. Parası da yok borcu da yoktu. Biz 2009 da göreve geldiğimizde su geliri 160 bin TL idi. Su saatlerini değiştik Göreme gibi önemli bir turizm merkezinde su bizim için çok önemliydi. Su saatlerini değişerek 2010 yılında su gelirini 240 bin TL’ye çıkardık. Ve bugün itibariyle 2013 yılı itibariyle su gelirimiz 680 bin TL’ye çıktı. Bu ne demek? Bu belediyemizin gelirinin artması demek. Bunların dışında hizmetlerimizde var. Yıllardır söz verilen ama bir türlü yapılamayan alt geçidi biz bitirdik biz. Bunlar lafla olmuyor icraatla oluyor. Göreme’nin kalkınması için elimizden gelen gayreti yaptık. Milletvekillerimiz ile beraber kasabamız için ne yapılması gerekiyorsa, yaptık. Beraber gittik ilgili bakanlıklara gerektiğinde masaya yumruğu vurmasını da bildik. Tüm bunları kim için ne için yaptık? Tabi ki Göreme için yaptık.”

 

AK Parti Göreme Belediye Başkan Adayı Nuri Cingil’in konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi.

 

Feralan’dan MHP Adayı Özbek’e : “Ufak At Civcivler Yesin…”

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, MHP Göreme Belediye Başkan Adayı Halil Özbek’in vaat ettiği Göreme’ye doğalgaz getirme projesini bu sözlerle eleştirdi.

 

AK Parti Göreme Belediye Başkan Adayı Nuri Cingil’in seçim bürosunu ziyaretinde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan AK Parti’nin laf değil icraat ürettiğini söyledi.

 

Feralan, “Türkiye’nin ne zaman yükselişe geçse engel olmaya çalıştılar” dedi. Feralan, Türkiye’nin artık çok güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Ülkemizin yükselişini engelleyemeyecekler. Ülkemiz ne zaman refaha kavuşsa bunu hep engellemeye çalıştılar. Ama artık çok şükür sağlam ve dik duran bir başbakanımız var. Bizler 12 yıllık bir parti olmamıza rağmen anlatacak çok şeyimiz var, yaptığımız çok eser var.  Allah’a şükür ki biz sözü veren ve verdiği sözü tutan bir partiyiz. Şükürler olsun ki başımız dik ve biz hizmetlerimizi anlatıyoruz” diye konuştu.

 

MHP ADAYI HALİK ÖZBEK’E: “UFAK AT CİVCİVLER YESİN”

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, MHP Göreme Belediye Başkan Adayı Halil Özbek’in “Göreme’ye doğalgaz getireceğim. Botaş genel müdürü arkadaşım olur, göreve geldiğimden itibaren 6 içinde doğalgazı getirmezsem istifa ederim” sözlerine atıfta bulunarak, “ufak atta civcivler yesin” dedi. Feralan konuşmasında; “Neyi getiriyorsun 6 ayda, o kadar kolay mı bu işler, bizler üç milletvekili olduğumuz halde gittiğimiz yerde böyle bir söz vermiyoruz. Gülşehir’de bunun örneğini yaşadık. 10 bin abone olmadığı için sıkıntı çıktı. Sonra başvurularla girişimlerle çözüme yaklaştık. Kolay mı bu kadar basit siyaset yapmak. Göreme sit alanı, burayı mahalle mahalle, sokak sokak kazmak kolay mı? Biz bu sözü Gülşehir’de söyledik, Derinkuyu’da söyledik. Yüzde 70 oy aldığımız Acıgöl de söylemedik ama neden? Çünkü bir şeyi söylerken sağlam konuşmak lazım. Bu aynı Süleyman Demirel siyasetini hatırlatıyor bana. Bu demek Botaş genel müdürü benim arkadaşım hallederim demek. Ahbap-Çavuş ilişkisi mi var aranızda. Buna dense dense “ufak atta civcivler yesin” denir” dedi.

 

Feralan’ın bu sözleri kalabalık tarafından güçlü alkışlarla kesildi.

 

Nevşehir Milletvekili Göktürk: “İmar Planımız Onaylandı”

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk Göreme’nin 20 yıldır sorunu olan imar planının çözüldüğünü sadece 1/1000’lik ölçekte olan planın imzada olduğunu söyledi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk Göreme seçim bürosu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Göreme’nin en büyük sorunu olan imar planı konusunda 1/25000’lik planın onaylandığını ve sadece 1/1000’lik planın imza aşamasında olduğunu altını çizdi. Göktürk konuşmasında, “Göreme’nin 20 yıldır sorunu olan imar planını yine biz çözdük. Geçen yıl kurul toplantısına katılarak bunun çözülmesi gerektiğini söyledik. Ve bu zamana kadar hep zorluk çıkaran kurul o gün bizim katıldığımız toplantıda bu planı onayladı. Bunun dışında Adayımız Nuri Cingil’in yaptığı çalışmalar ortada alt geçit, sosyal tesisler, kütüphane, yeni işyerleri gibi birçok çalışmayı başaran AK Parti Belediyeciliğidir. Bizler Nuri Başkanımızın her zaman yanında ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Gizligider’den MHP Adayı Özbek’e: “Göreme’nin Döneklerle İşi Olmaz”

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider CHP’den aday olup daha sonra MHP adayı olan Halil Özbek için, “Göreme’nin döneklerle işi olmaz” dedi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Göreme seçim bürosu ziyaretinde yaptığı konuşmada Göreme’nin her işinde ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Göreme Belediye Başkan Adayı Nuri Cingil’i yaklaşık 20 yıldır tanıdığını söyleyen Ebubekir Gizligider, şunları söyledi: “Ben Nuri Başkanı 20 yıldır tanırım. Bu parti, bu dava kurulduğu günden bu yana Partimizin emrinde adeta nefer olarak çalıştı. Net adam, sağlam adam. Ama bakıyorum birileri çıkıyor diyor ki “Ben Göreme’ye doğalgaz getireceğim. Falanca genel müdür benim arkadaşımmış, yok şöyle yok böyle. Bütün genel müdürler, bütün bürokratlar bizim adamımız, böyle bir şeyi söyleyeceksek biz söyleriz. Sana ne oluyor. Ama bir şeyleri söylerken sağlam söylemek lazım. Araştırmak lazım olur mu olmaz mı diyerek. Ama kalkıyor adam çok rahat söyleyebiliyor. Bizim burada şuna bakmamız lazım. Söyleyen kim? Sen gittin önce CHP’den adayım dedin Göremeli’nin karşısına çıktın, daha sonra ben MHP’den adayım dedin. Bu nasıl bir iştir. Bu dönekliktir ve ne bizim ne de Göremeli’nin döneklerle işi olmaz. Herkes burada Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrağını taşısın ve Recep Tayyip Erdoğan’ın benim adayım dediği Partimin adayı dediği Nuri Cingil’e sahip çıksın. Bizler her zaman sizin hizmetinizdeyiz. Siz yeter ki bizden desteğinizi esirgemeyin.”

 

Ebubekir Gizligider’in bu sözleri alanda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

 

AK Parti heyeti daha sonra Göreme’den ayrıldı.