AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’den;CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan'ın yazılı soru önergesine cevap geldi.

CHP Milletvekili Sayın Sarıaslan'ın Soru Önergelerine Cevaben;

1.Nevşehirtarım faaliyetlerimiz kapsamında, patates ve şeker pancarı ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanımızı AK Parti Nevşehir milletvekilleri olarak, yöre çiftçilerimiz ile birlikte ziyaret ederek güncel sorunlarımızı kendilerine ilettik. Kozaklı-Hacıbektaş bölgemizdeki pancar üreten çiftçilerimizin istek ve sorunlarını Bakanımıza ilettik. Bu vesileyle çözüm için de büyük bir adım atılmış oldu.

2.Nevşehir organize sanayi bölgemizin ve yeni sanayimizin gelişmesi, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile 26.12.2018 tarihinde İş adamlarımızında olduğu bir heyet ile makamında görüşme gerçekleştirdik.  Boğaz mevkiinde bulunan Organize Sanayi Bölgesine doğalgaza kavuşması için çalışmalara hız verdik. Acıgöl ilçemizin ve Acıgöl OSB’nin en kısa sürede doğalgaza kavuşması için de Sayın Bakanımızla çalışmalarımıza iş birliği içerisinde devam edeceğiz.

3. Bahsi geçen para toplama işinin aslı yoktur. Kurulması planlanan Yeni Sanayi sitesinde üye aidatı kastedilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn Murat Kurum ve TOKİ Başkanımızla yapılan görüşmeler sonucunda da projenin hızla hayata geçirilmesi için çalışılmaktadır. Burada herhangi bir hak kaybı olmadığı gibi yatırımcımıza ve şehrimize değer katacak bir proje olduğunu kamuoyumuzla da paylaşmak isteriz.

Büyüyen ve gelişen Nevşehir için gayretimiz, AK yatırımlarımız durmadan ilerliyor. 2019 yılında inşallah bu çalışmalarımızın da meyvelerini alacağız.

Hemşerilerimize saygıyla duyurulur.