AK PARTİ'DE NEVŞEHİR ADAY ADAYLARI MASAYA YATIRILDI 

Adaylar 29 Kasım'dan itibaren açıklamaya başlayacak...

 AK Parti merakla beklenen belediye başkan adaylarını, 29 Kasım'dan itibaren açıklamaya başlayacak. Adaylarını peyder pey açıklama kararı alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk aday gurubunu 29 Kasım'da Ankara'da yapılması planan İl Başkanları toplantısında açıklayacağı öğrenildi.

Aday tespit çalışmalarını başkanlığını üstlendiği "üst kurul" aracılığıyla sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı televizyon yayınında bugüne kadar "22 büyükşehir ile 11 il belediye başkan adayını" belirlediklerini söylemişti. 

Adaylarını peyder peyi açıklayacağını belirten Erdoğan, "İlk etapta dört veya 5 merkezde büyükşehir belediye başkanlarımızı tanıtmak ve açıklamak istiyoruz. Bunları belirlerken temayül yoklamalarını, anketleri ve o illerin milletvekillerini ve bakan arkadaşlarımızın kanaatlerini almak suretiyle hareket ediyoruz. Önümüzdeki haftalardan itibaren peyderpey açıklamaya başlayacağız" demişti. Erdoğan'ın bu çerçevede ilk grup belediye başkan adayını 29 Kasım'da Ankara'da açıklayacağı bildirildi.

Ak Parti ilk grup adayları 23 Kasımda açıklayacak

Ak Parti Adaylarını belirleme komisyonları çalışmalarını sürdürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 10 kişilik Üst Komisyonun, AK Parti Genel Merkezi'nde Büyükşehir Şehir ve İlçe adayları üzerinde durum değerlendirmesi yaptığı ve ilgili görüşmelere başlandığı ve ilk grup adaylarının 26 Kasım Salı günü açıklanacağı öğrenildi.

Aday Belirleme sürecinde Nevşehir Belediye Başkan Adayı için; Baskın anket ve Kanaat Önderleriyle görüşmelere başlandı...

Genel Merkez'de Erdoğan başkanlığında toplanan ; Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem, Menderes Türel, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Ataş, Güldal Akşit ve Zafer Çubukçu yer aldığı üst Komisyon'un Başbakan Erdoğan'ın önüne Dokuz aday adayı içinden 2 isimi  önerdiği Başbakan'ın Nevşehir ile ilgili tüm adayların isimlerini istediği kaydedildi.

Alınan bilgilere göre 26 Kasım Salı günü ADay adayı olan ve hala hazırda mevcut Belediye başkanı olanlarla,yine belirlenen il ve ilçelerin, bir hafta sonrada kalanların hepsinin topluca açıklanacağı öğrenildi.

Nevşehir'de sürprizlerin yaşanabileceği alınan bilgiler arasında yer alırken hiç adaylık başvurusu yapamayan birinin bile çok adaylı Nevşehir de aday gösterilebileceği kaydedildi.

Adaylık belirlemede  Üst Komisyon, şu verileri de değerlendiriyor:

- Periyodik olarak yaptırılan kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçlar.

- Akademisyen, sosyolog ve kanaat önderleri tarafından hazırlanan 500 sayfalık rapor.

- Belediyelerin beş yılboyunca sergiledikleri performansın karneleri.

- Milletvekillerinin bildirdiği kanaatler.

- Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılarının 12 bölgedeki gözlemlerini içeren raporları.


Bu bilgiler sadece FİB Haber.Com da...

Nevşehir Siyasetin nabzı her zaman olduğu gibi yine Nevşehirin sesi ve sitesi FİB Haber.Com da atıyor...