AK PArti Nevşehir İl Başkanlığından FİB Haber.Com a yapılan açıklamada;17 Kasım 2013 Pazar günü 10.00-15.00 saatleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde  2014 mahalli idareler seçimleri için temayül yoklaması yapılacağı bildirildi.

Ak Parti Nevşehir Teşkilatı'nda hafta sonunda temayül heyecanı yaşanacak.

17 Kasım 2013 Pazar günü 10.00-15.00 saatleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde  2014 mahalli idareler seçimleri için temayül yoklaması yapılacağı bildirildi.

Nevşehir il merkezinden 211, Acıgöl 81, Avanos 88, Derinkuyu 73, Gülşehir 85, Hacıbektaş 53, Kozaklı 66, Ürgüp 96 olmak üzere toplam 753 delege oy kullanacak.

Temayül yoklaması başta Nevşehir merkez olmak üzere Avanos, Ürgüp, Acıgöl, Kozaklı, Derinkuyu Gülşehir, Hacıbektaş ilçelerinde yapılacak. Temayül yoklamasına mevcut belediye başkanlarının da katılacağı öğrenilirken temayül yoklaması sonuçları AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanacak.

Temayülün ardından Nevşehir merkez, ilçeler ve beldelerin kesin adayları Ak Parti Genel Merkezi'nde yapılacak olan değerlendirmelerin ardından açıklanacak.

TEMAYÜLDE NELER SORULACAK
Temayül yoklamasında aday adaylarına yönelik oy kullanacak teşkilat mensuplarına Belediye başkanından memnun musunuz?
Belediye başkanının halkla ilişkilerini nasıl görüyorsunuz? Belediye başkanının teşkilatla uyumunu nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz? gibi soruların yöneltileceği, aday adaylarıyla ilgili ise mevcut belediye başkanı dışında kimi görmek istersiniz şeklinde bir sorununda yöneltileceği belirtiliyor.
KİMLER OY KULLANABİLECEK
İl ve ilçe ana kademe yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri temayül yoklamasında oy kullanacak.