Adalet ve Kalkınma Partisi, büyük kongre öncesi temayüle başladı. Nevşehir milletvekilleri ve il başkanının da aralarında bulunduğu heyet Ankara’ya giderek temayül oylamasına katıldılar. 

Ak Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesinde Genel Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklaması başladı. Temayül yoklamasında toplam 1471 delege genel başkanlık için görüş bildirecek. Nevşehir'den 6 Delege üç Milletvekili toplam 9 kişi oy kullanıyor.

Öte yandan AK Parti'de yeni genel başkan için dünden itibaren temayül yoklaması yapılacak. Hafta boyunca teşkilatın ve milletvekillerinin görüşü alınacak ve partililere "Genel başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?" sorusu yöneltilecek.

Ankara'da yapılan il başkanları toplantısında olağanüstü kongre ile ilgili yeni genel başkan adayının belirlenmesi ile ilgili temayül yoklamasının da yapıldığını kaydeden AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, kongre hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.


AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak olağanüstü kongre nedeniyle Ankara'da yapılan İl Başkanları toplantısına katıldı.Toplantıda temayül yoklamasına katılan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver; Ak parti kurulduğu günden beri istişareye önem veren bir siyasi partidir.Temayül yoklamaları da bu istişare mekanizmasının işletilmesidir. Bugünde "Herkes kendi gönlündekini yazdı. Partimiz ve ülkemiz düşünülerek yazılıyor. Şahıslar değil, duygusal hareket etmiyoruz. Hedeflerimiz belli. Hedeflere kilitlenmiş bir parti var. Geleceği düşünen bir partinin mensuplarıyız. Şahıslardan önce ülkemiz ve partimiz gelir. Birlik ve beraberlik içerisinde partimize yakışırcasına hareketle oylarımızı kullandık.Ak Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresinin partimiz ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum dedi. " 

Ak Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesinde Genel Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına dün Nevşehir’den 6 kişi katıldı. AK Parti 2. Büyük olağanüstü kongre için Nevşehir'den AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün,AK Parti Nevşehir İl Gençlik kolları Başkanı Av. M.Rauf Yanar ve Eski Avanos İlçe Başkanı Serkan Feralan oy kullandılar. Temayül yoklamasında oy kullanan isimler kendi tercih ettikleri isimleri oy pusulasına yazarak sandığa attılar.

VEKİLLER BUGÜN OYUNU KULLANACAK
Öte yandan milletvekilleri bugün saat: 13:00’da Ak Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelecek ve yeni genel başkan için tercihlerini sandığa atacaklar. Temayül yoklamasında bugün, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve şu anda aktif olan 26. Dönem milletvekilleriyle devam edilecek. Temayül yoklamalarıyla 813 partilinin görüşünün alınması planlanıyor. Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri de bugün temayül yoklaması için sandık başına gidecekler. Oy kullanacak isimlere herhangi bir isim verilmeyecek ve kendi tercihlerini yazmaları istenecek.


Bugünde Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligiderîn oy kullanacağı belirtildi. Bugün ayrıca Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin milletvekilleriyle vedalaşacağı belirtildi.
 
AK Parti, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kongreye hazırlanıyor. Kongrede, partinin yeni genel başkanı seçilecek.
AK Parti'de temayül yoklaması bu günde devam edecek. Bugün milletvekillerine genel başkan adayları sorulacak. Görüşler kapalı zarflarda alınacak. Yapılacak diğer istişarelerin ardından hafta sonuna doğru da AK Parti'nin genel başkan adayı açıklanacak.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, milletvekillerine gönderdiği yazıda, Ak Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere,  milletvekillerinin 17 Mayıs Salı günü saat 13.00’te Genel Merkez Konferans Salonu’nda bulunmalarını istedi.

Başbakan Davutoğlu’nun, 22 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gitme kararını açıkladığı 5 Mayıs’taki MYK toplantısından sonra, 10 Mayıs Salı günü AK Parti TBMM Grup Toplantısı yapılmamıştı. Grup toplantısı 17 Mayıs Salı  günü de yapılmayacak. 

Diğer kongrelerde olduğu gibi yine delegenin karşısına tek aday çıkacak.

KONGRENİN TEMASI: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

22 Mayıs'ta Ankara Arena'da gerçekleştirilecek kongrenin teması "Kutlu yürüşe devam" olacak.

Davetiyeler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla hazırlandı.