AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Güneş'ten İstanbul'un Fethi kutlama mesajı‏
İstanbul'un fethi ile tarihin akışının değiştiği, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan ve Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının başkenti olan İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir. 2500 yıldır tarih sahnesinde bulunan bir millet olarak pek çok devletler kurduk, devletler yaşattık. Nice ülkeler, şehirler, beldeler fethettik. Ancak, bunlardan biri var ki tarihimizin en önemli yüz akı, en büyük şeref levhasıdır. İşte bu 1453 İstanbul’un fethidir. Büyük fethin 560. yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Fetih, yeni bir şeyleri açmak, başlatmak, idrak etmektir. Belli bir hedef, şuur ve gaye ile hareket edilerek gerçekleştirilir. Fethin amacı, kırıp, yıkmak değildir; aksine yapmak, düzeltmektir. Bugün gerek İstanbul, gerekse ülkemizin diğer bütün toprakları, Fatih’in ruhu ile hareket etmemizi, atalarımıza layık nesiller olma gayreti ile ülkemizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarmamızı, sanki manen yeniden fethetme potansiyelimiz de mevcuttur. Ancak bugün fethin seyri, şekli değişmiştir. Bizler artık, ilmi, fenni, kültürü, sanatı, sevgiyi, saygıyı, dostluğu gönülleri fethetmeliyiz.
AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Teşkilatı olarak 1453 İstanbul’un fethinin 560.yıldönümünü bütün milletimiz için kutlu olmasını diliyor, bu fethe layık nesiller olmayı, tarih bilincini idrak etmeyi temenni ediyoruz.”dedi
  • AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Ergün'den Fetih Mesajı‏

    Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethi için Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de ‘O’nu Fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker’ şeklinde önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.
     İstanbul’un fethiyle bu güzel şehir bir barış adası, bir uygarlık merkezi, bir mutluluk beldesi olmuştur.
    Bundan tam 560 yıl önce atalarımız tarafından fethedilen İstanbul, Türk yönetimi altında farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı, kültürler arasındaki bu müstesna diyalog neticesinde dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modelinin, bir arada yaşama tecrübesinin yaşandığı bir merkez olmuştur.
       
    Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmed’i, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
    AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları 
    Tanıtım Medya Başkanı
    Emrah ERGÜN