Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir İl Gençlik Kolları tarafından Kapadokya Kültür merkezi vip salonunda “Bugünün Gençliği Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda gençliğin siyasete bakış açısı ve gençlerin öncelikli sorunları tartışıldı,  Gençliğin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sunuldu.

Programa AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Ali Tanrıver, AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları, Yürütme kurulu üyeleri,  İlçe Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanları, Genç Memursen, İHH, M.sami Ramazanoğlu vakfi ,,Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Nevşehir HBV Üniversitesi Konsey Başkanı ve TUGVA Temsilcisi katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları 3. STK calistayı İki oturum halinde devam etti. Birinci oturumda Gençliğin siyasete bakış açısı ve gençlerin öncelikli sorunları tartışıldı. İkinci oturumda ise Gençliğin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sunuldu ve ortaklaşa yapılabilecek projeler konuşuldu. Suriyeli ve diğer mülteci gençler ele alındı.Ayrıca Nevşehir gençliğine yönelik, sosyal kültürel ve tarihi etkinlikleri artırmak adına fikirler sunuldu. Bilinçli ve dava ahlakına sahip eğitimli nesiller yetiştirilmesi için neler yapılabileceğine dair çözüm önerileri üretildi.

Program hakkında açıklama yapan AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar; ”Mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Parti’de teşkilatlanma çok önemlidir. Gençlik kolları teşkilatlanmamız içinde de var olan görev tanımlarından bir tanesi de STK, Dernek ve Vakıflarla işbirliği halinde olmaktır. Bu tanımdan yola çıkarak ilimizde bizde böyle bir çalıştay düzenledik. Katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İlimiz gençliği adına hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Esra Kul; “Ortak derdimiz, davamız gençlik. Hepimiz yerelde Nevşehir'imizde, genelde ise ülkemizde gençlik için bir şeyler yapmak istiyor bu uğurda çalışıyoruz. Bugün de beraber Nevşegir Gençliğini, bakış açılarını, sorunlarını tartıştık ve çözüm üretmeye çalıştık inşallah güzel işlerde, güzel projelerde beraber olacağız” dedi.

Toplantıya katılan STK temsilcileri gençlik kollarına böyle bir organizasyondan dolayı teşekkür edip bu gibi istişare gerektiren konuların çözümü içi yapılacak olan toplantıların devamını talep ettiler.