Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Yasin Güneş FİB Haber Merkezine 18 Yaş Değerlendirmesinde bulunarak AK Partimizi 18 Yaşındaki gençlere güvenen tek parti olmasıyla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz dedi.

 

Malumunuz olduğu üzere AK Parti olarak geçtiğimiz dönem seçilme yaşını 30’dan 25’e indirdik. 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde parlamentoya 30 yaşın altında 2 milletvekili gönderdik. Gençlik Kollarımızda görev almış ve şuan parlamentoda bulunan 30’lu yaşlarda 15’in üzerinde milletvekilimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde Türkiye genelinde çok sayıda genç arkadaşımız partimizin listelerinden seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev ifa etmektedirler.

 

Başta Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizin yetkili mercileri Türkiye’nin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasını yeterli bulmayarak bunu 18’e indirmek için karar almıştır. Bu minvalde, teklifimiz muhalefet partileri CHP ve MHP’ye de sunulmuş ve destek vermeleri istenmiştir. MHP teklifimize baştan “hayır” demişken, CHP olumlu yaklaşacağı sinyalini vermiştir. Fakat ilerleyen süreçte CHP de geri adım atarak seçilme yaşının 18’e düşürülmesine sıcak bakmadığını ortaya koymuştur.

 

Buna rağmen ilk imzasını Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı ve toplamda 258 milletvekilimizin imzasını taşıyan seçilme yaşını 18’e düşürmeyi öngören Anayasa değişiklik teklifi 18 Ekim 2012 Perşembe günü TBMM Başkanlığı’na sunulmuştur. Teklif, seçilme yaşını 25'ten 18'e düşürürken silâh altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön görmektedir.  

 

Her şeyden önce bu partide görev yapan, buraya gönül veren, Başbakanına ve Genel Başkanına sevgi ve güven duyan bireyler olarak, bu sevgi ve güvenin başta Başbakan ve Genel Başkanımız olmak üzere partili büyüklerimizde de aynı şekilde karşılık bulduğunu görmek bize mutluluk vermiştir. 18’li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak olan Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen partimize sonsuz teşekkür ediyor ve bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. 

 

Sayın Başbakanımızın son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda da ifade ettiği gibi neredeyse Avrupa'nın yarıya yakınında 18 yaş, hem seçme hem seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısında da seçilme yaşı ya 21’dir ya da 25’tir. Avrupa’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 25 yaşın altında bırakın parlamenterleri bakanlar bile bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler mevcut.

 

Değerli arkadaşlar zor olan “seçilmek” değil, “seçmektir”. Başvuruda bulunursunuz, partiniz sizi listeye koyar, halk da oy verirse seçilirsiniz. Halbuki “seçmek” bu kadar kolay değildir. “Seçmek” için öncelikle oy vereceğiniz partiyi ya da kişileri iyi tanımalı, onları iyi analiz etmelisiniz. Birçok alternatif içinden doğru olanı seçmek zordur. Bunun için her şeyden önce iyi bir bilgiye ve muhakeme gücüne sahip olmalısınız. Hal böyleyken, “seçmek” için 18 yaşını yeterli görmek, “seçilmek” için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır.

 

 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin Meclis’te yaptığı basın açıklaması esnasında sağına ve soluna birer 18 yaşındaki genci alarak “Bunlar mı vekil olacak?” diyerek hem o gençleri hem de o gençlerle aynı yaş grubunda bulunanları rencide ederek, aşağılayarak verdiği görüntü MHP açısından utanç vericidir. Bu görüntü her şeyden önce MHP’de siyaset yapan genç kardeşlerimize büyük bir hakarettir, Türkiye gençlerine bir hakarettir. Bu tablo MHP ve CHP’nin gençlere yönelik algısının aynasıdır. MHP ve CHP’nin gençleri nasıl gördüklerinin, gençleri nazarlarında nereye koyduklarının fotoğrafıdır.

 

MHP ve CHP’yi kendisini hor gören, aşağılayan, kendisine güvenmeyen Nevşehirli gençlere havale ediyorum. Takdiri gençlerimize bırakıyorum.

 

Bizler AK Gençlik olarak, bize güvenen bir partide hizmet üretmekten gurur duyuyoruz.

 

Bizler AK Gençlik olarak, bize inanan, bize değer veren bir partide siyaset yapmaktan onur duyuyoruz.  

 

Bizler AK Gençlik olarak, yalnızca geleceğin değil bugünün de sahipleri ve siyasetçileri olarak görülen bir partide bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.  

 

Bu vesile ile tüm İslam Âleminin ve Nevşehirli Hemşerilerimin şimdiden Mübarek Kurban Bayramlarını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
AK Parti Nevşehir Gençlik kolları Başkanı Yasin Güneş