Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, parti yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak dua edilerek başlayan programda daha sonra İl Başkanı Yanar, Milletvekili Menekşe ve partililer, kaselere doldurdukları aşureleri vatandaşlara ikram ettiler.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar,‪ "Ali bey cami önünde Muharrem Ayı münasebeti ile vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza aşure ikramında bulunduk. Rabbim kabul etsin inşallah ..."dedi. Aşurenin birlik, beraberlik ve bereketin sembolü olduğuna dikkat çeken Başkan Yanar vatandaşların fitneyi ve fesadı arasına sokmadan birlik ve beraberliğini güçlendirmesini arzu ettiklerini ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de Aşure Günü'nün bereketinin ülkeye ve tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini dileyerek, Kerbela'da şehit edilen Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in (SAV) torunu Hz.Hüseyin ile birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle yad ettiklerini belirtti.

Dağıtım sırasında Nevşehir Belediyesporlu taraftarlarda etkinliğe katılarak aşurelerden aldılar ve teşekkürlerini ifade ettiler.