Kırıkkale'de eski eşi tarafından boğazından bıçaklanan Emine Bulut için olayı kınayan AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, “Türk Adaleti en ağır cezayı verecektir.” dedi.  

Bilgiç, “Her ne sebeple olursa olsun, bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması en büyük zulümdür.” dedi.

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, “Evladının gözleri önünde ‘Ölmek İstemiyorum’ diyen bir kadın ve ‘Anne lütfen Ölme’ diyen bir çocuk. Sözün bittiği yerdeyiz. Bu katliamı kınıyor, bu caniyi önce bu dünyadaki adaleti sağlayan kurumlarımıza ve asıl önemlisi de ilahi adalete Yüce Allah’a havale ediyoruz. Vicdanları sızlatan olayı yaşatan bu caniye Türk Adaleti en ağır cezayı verecektir.” dedi.

Emine'leri Asla Unutmayacağız!

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde hunharca katledilen Emine Bulut başta olmak üzere şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden bütün kadınlara rahmet dileyerek şöyle devam etti:

"Rahmetli Emine Bulut'un hunharca katledilmesi karşısında milletçe derin bir üzüntü yaşıyoruz. Bütün kadın cinayetleri aynı üzüntüyü oluşturuyor. Bugün karşı karşıya kalınan görüntünün milletimizde haklı infial yaratması, bir annenin çocuğunun gözleri önünde hayatını kaybetmesi hepimiz için tarifi olmayan büyük üzüntü kaynağı olmuştur.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Dinimizde, kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s); ‘Sizin en hayırlınız, eşine karşı en hayırlı olanınızdır.’ buyurmuştur. Diğer taraftan, ‘Mümin, elinden ve dilinden hiç kimsenin zarar görmediği kişidir.’ Bir daha bu tür acı olayları milletimize yaşatmamasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

“Birkaç gün önce hunharca işlendiği ortaya çıkan cinayette vefat eden Emine Bulut kardeşimize ve onun gibi bu şekilde şiddete ve cinayete maruz kalan nice masuma Allah’tan rahmet, arkalarında bıraktıkları yavrularına ve sevdiklerine sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için yasal düzenlemelerin ötesinde kültürel, ahlaki hassasiyetlerin de oluşturulması gerektiğine değinen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, "İlk eğitimden başlayarak, yüksek düzeyde aile içerisinden başlayarak toplumun her aşamasında bir konu haline getirilmesi gerekiyor. Bu büyük bir toplumsal yaradır. Ve bu tür elim olaylarda toplumu oluşturan tüm bireylerin üzerine düşen görevler vardır. Bizler de üzerimize düşen ne varsa, her türlü üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız." şeklinde konuştu.