AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’den boşalan merkez ilçe başkanlığı görevine AK Parti Genel Merkez tarafından Edip Avşar atandı. AK Parti İl Başkanlığı yönetim kurulu üyesi olan Edip Avşar’a görevi Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş tebliğ etti.
Edip Avşar yeni görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayretinde olacağını ve bu görevi kendisine layık görenleri mahcup etmeyeceğini dile getirdi.

AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığına atanan Edip Avşar yaptığı açıklamasında;" AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı görevi Genel Merkezimizde yapılan istişareler sonucu şahsıma tevdi edilmiştir. Değerli ağabeyim cefakar insan Salih Açıkgöz Başkanımdan aldığım bu bayrağı layıkıyla yapıp benden sonraki kişiye teslim edene kadar dualarınızı esirgemeyin.. Bu görevi bana layık gören başta Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a , Teşkilat Başkanımız İstanbul milletvekilimiz Mustafa Ataş'a , mülakat heyetindeki teşkilat başkan yardımcımız Harun Karaca'ya , koordinatör vekilimiz Fatih Arıkan'a , il başkanımız Mustafa Rauf Yanar'a , milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz'e Murat Göktürk'e Ebubekir Gizligider'e temayül oylamasında desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarıma ve ilgimi vaktimi asgari düzeye indirmek zorunda kaldığım eşim Zehra hanıma ve yavrularım Eda ve Yavuzalp'e beni bugünlere getiren anama babama aile fertlerime teşekkür ediyorum." dedi.


İlk tebrik eski merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz'den geldi. Açıkgöz; Nevşehir Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı için görevlendirilen isim; değerli kardeşimiz Edip Avşar olmuştur partimize nevşehirimize hayırlı uğurlu olsun rabbim yar ve yardımcısı olsun hep beraber sonuna kadar yanındayız durmak yok yola devamm..

AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver de açıklamasında; Nevşehir Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı için görevlendirilen isim; değerli kardeşimiz Edip Avşar olmuştur. Hayırlı işlere vesile olması temennisiyle...Her zaman yanındayız inşallah.. dedi.