7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Aday adaylığına başvuranları bugün parti Genel Merkezinde mülakata alınıyor... Şuan itibariyle Ak parti Genel merkezinde Mülakat heyecanı devam ediyor

Temayüle giren AK Parti Nevşehir Milletvekili 48 aday adayı, bugün ki mülakat için Ankara’ya gittiler.


AK Parti Genel Merkezi’nde sabah saat 09.30’dan  itibaren, temayül yoklaması listesindeki alfabetik sıraya göre komisyonda mülakata alınıyorlar.

5 kişilik komisyon

Genel Başkan Yardımcısı 
Süleyman Soylu'un Başkanlık edeceği mülakat komisyonunda, Tokat Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Zeyid Aslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Kararaslan ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yer alacak.

7 kişi mülakata katılmıyor

Temayül yoklamasına girmesine gerek görülmeyen aday adayları, mülakata da çağrılmayacak. AK Parti Genel Merkezindeki mülakatlara mevcut Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan , Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Eski Milletvekili Rıdvan Köybaşı , Mahmut Dede ve eski İl Başkanı Kazım Sunar katılmıyor. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği ile Nevşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek aday adayı olan Yücel Menekşe de mülakatlara katılmayacak.Bu isimler üst komisyonda değerlendirmeye alınacak.

Son karar üst komisyonun olacak

Mülakatlarda, aday adaylarının vizyonları, birikimleri, nitelikleri, geleceğe dair planları, Türkiye ve Ak Parti'ye ilişkin hedefleri, konuşmaları komisyonlar tarafından mercek altına alınacak. Alt komisyonlarda yapılacak elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.  Temayül sonuçları, anketler, kanaat önderleri ve STK'ların görüşleriyle bir araya getirilen veriler ışığında hazırlanan raporlar, son aday tespiti için Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon'a aktarılacak.

'HUZURLU BİR ORTAM VARDI'

Aday adayları 6'şar kişilik sıra ile bekleme odasında bekledikten sonra mülakata alınıyor. Her 6 aday adayı için 1 saat ayrılıyor. Adayları mülakatta komisyon başkanı Süleyman Soylu karşılıyor. İlk 6 aday adayı içerisinde olan aday adaylarının toplu olarak beklediği salonda oldukça heyecanlı bir atmosferin olduğunu belirtiliyor. 6 aday adayının ayrı olarak beklediği salonda ise heyecanlanmadıklarını ve mülakatın huzurlu bir ortamda geçtiği belirtiliyor.

 

MÜLAKATTAKİ SORULAR BRANŞA GÖRE

Mülakatta meslek branşına göre soruların olmasının yanında, aday adaylarının projelerinin ve 'aday olmadığınız takdirde kimi listede görmek istersiniz' ile engelli adaylara da ek olarak özürlü hakları ve çalışmalar hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi. Aday adayları, genel merkez önünde bekleyen ulusal basının da ilgi odağı oldu. Çoğu aday adayı kanallara röportaj verdi.

 

ARA VERİLDİ

Saat 12.00'te kadar alfabetik sıralamaya göre 12 kişi mülakata girdi.  Öğlen yemeği ve sonrası mülakatlara devam edildi. İlk gruptan kalan diğer aday adayları saat 13.30 itibariyle mülakata alınmaya devam edilecek. Mülakat çıkışında www.fibhaber.com a kısa bir değerlendirmede bulunan AK Parti Genel merkezinden bir yetkili,  "Buradaki durum, temayüller ve partinin kendi yapacağı kamuoyu araştırmaları daha sonra üst komisyona iletilecek. Ayrıca Aday adaylarının bir daha mülakata girmeyeceği de belirtildi.

ŞİMDİ SIRA ANKETTE

AK Parti’de 7 Nisan’da aday listesi açıklanana kadar olan süreç hakkında şu bilgiyi verdi: “Alt komisyon mülakatı tamamladı. Mülakat raporları, temayül sonuçları bir üst komisyona gönderilecek. Artık kamuoyu yoklamaları başlayacak. Kamuoyu yoklamaları da  sonuçlanınca, bütün raporlar, listeleri yapacak en üst komisyona sunulacak. Bundan sonra başka mülakat olmayacak.” .

ÜST KOMİSYONDA KİMLER VAR!
Milletvekili adaylarının şekilleneceği üst komisyon ise şu isimlerden oluşuyor: M.Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Sentop, Mustafa Ataş, Haluk Ipek, Abdurrahim Boynukalin, A.Sibel Gönül ile Grup Başkan vekilleri..

Partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na 7 Nisan’da teslim edecek. 

İşte Mülakata Katılan Aday Adayları ;

Abdurrahim Çöloğlu,
Adem Uğur,
Ahmet Bilgili,
Ahmet Ensonra,
Ahmet Esat Kıratlıoğlu,
Ahmet Kars,
Ali Gemici,
Ali Osman İmamoğlu,
Ayhan Apaydın,
Bayram Altuncuoğlu,
Casim Orman,
Cumhur Arslan,
Erdoğan Çelik,
Ersan Erkut,
Fatih Yakut,
Fatma Aysun Sağdıç Güçlü,
Feride Bitirim,
H. Yaşar Oğuz,
Hasan Albayrak,
Hüseyin Varır,
Hüsnü Güneş,
İrfan Barut,
Kubilay Seçen,
Mahmut Sami Uluer,
Makbule Atlı,
Mehmet Çınar,
Mehmet Karaaslan,
Mehmet Karadaş,
Mustafa Açıkgöz,
Mustafa Arıkan,
Mustafa Körükçü,
Mutlu Karayılan,
Nurcan Ateşok Deveci,
Nurhan Dülger,
Oğuzhan Köylü,
Ömer Pehlivan,
Ömer Yılmaz,
Ramis Doğan,
Reyhan Memiş,
Sema Yurtbilir Yavuz,
Serhat Tuğral,
Şenay Gök,
Uğur Duruş,
Ümit Yalçın,
Vahit Özdemir,
Yavuz Yapar,
Yener Tekeli,
Zafer Salgın