Nevşehir AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider, 'Nevşehir O'nu Okuyor' kampanyasını düzenleyen, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Gizligider, internet sayfası üzerinden ulaşılan seviyenin ise yarışmanın ilgi çeken bir organizasyon olduğunu kanıtladığını ifade etti.

 

Gizligider, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız dünyada en çok Peygamberimizi (SAV) okumaya ve anlamaya ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü O'nu okumaya en çok bu dönemlerde ihtiyacımız var. Gerek İslam dünyasının gerekse de insanlığın yeryüzünde yaşadığı sıkıntılar ve acılar araştırılsa, Efendimizi anlayamamaktan kaynaklandığı anlaşılır. Bu kapsamda Peygamber Efendimizin hayatını hangi kaynaktan olursa olsun doğru bir biçimde anlayarak, ondan bilgiler almak her Müslüman'ın üzerinde bir görev olduğu gibi insanlığın üzerinde de bir görevdir. Rahmet Peygamberi bütün aleme, insanlara öğütler vermiş. En son Veda Hutbesi'nde, 'Ey insanlar' demiş, tavsiyelerde bulunmuş. Yeniden Efendimizi anlamaya, kendimizi de bu noktada kontrole tabi tutmaya ihtiyacımızın olduğu günlerde olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

 

Milletvekili Ebubekir Gizligider, kampanya için oluşturulan internet sitesinde ziyaretçi sayısının 25 bini, yarışmaya katılanların ise 14 bini aşmasını ise "Çok ciddi bir gösterge. Çok takdire şayan bir rakam. Tabii ki, daha da artacak diye düşünüyorum" diye değerlendirdi. Kampanyanın internet üzerinden bu seviyeye gelmiş olmasının bunun sadece bir kitap dağıtım organizasyonu değil aynı zamanda ilgi çeken bir organizasyon olduğunun da göstergesi olduğunu kaydeden Gizligider, "Yeter ki, O'nu anlayalım. İnternetten anlayalım, kitap üzerinden anlayalım. Birbirimize anlatalım. Sohbetlerin konusu olsun. Ama yeter ki, anlayalım. Bu da tabii çok ciddi bir gösterge. Çok takdire şayan bir rakam. Tabii ki daha da artacak diye düşünüyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.